«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η ορθογραφία», της Άννας Γαϊτανίδου
Life
23/12/2017 | 14:07

Το βιβλίο της Άννας Γαϊτανίδου λέγεται «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η ορθογραφία» από τις εκδόσεις Γλαύκη, που είναι βιβλίο καταληκτικής ορθογραφίας με ύλη μέχρι τη Δ΄ δημοτικού (παιδιά που δυσκολεύονται με την ορθογραφία μπορούν να το χρησιμοποιήσουν μέχρι και την ΣΤ’ δημοτικού).

Πρόκειται για μια μέθοδο διδασκαλίας με οπτικοποιημένα παραμύθια και ασκήσεις για κάθε κανόνα, πιο βιωματική και παιγνιώδη, ώστε τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και αυτά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες να μπορούν να αλληλεπιδράσουν και να παίξουν μαθαίνοντας ορθογραφία.

Στο βιβλίο γίνεται επεξεργασία της ορθογραφίας των βασικών ουσιαστικών, ρημάτων, μετοχών και επιθέτων, καθώς και θεμάτων που δυσκολεύουν πολύ τους μαθητές, όπως η συμφωνία άρθρου – ουσιαστικού, η διάκριση μεταξύ –ο / –ω και –ι /-ει, η παραγωγική ορθογραφία κ.α. Στο τέλος κάθε κεφαλαίου υπάρχει παράρτημα με βιωματικά και θεατρικά παιχνίδια για την τάξη, το σπίτι και τους χώρους θεραπείας, καθώς και παιχνίδια ορθογραφίας στο βιβλίο με ζωγραφική και αυτοκόλλητα.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer