Γράφει ο Δημήτρης Μεσσάρης
ΜΕΘ ὑμῶν ή των Άλλων: Οι Μεγάθυμοι Κεφαλλήνες & η πρώτη γραμμή της Μάχης!
Πολιτική
14/03/2020 | 18:25

Το μεγαλύτερο πρόβλημα προς διαχείριση σε ότι έρχεται και είναι πολύ κοντά μας είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Ως αναφορά στη ΜΕΘ και στην μεταφορά των μηχανημάτων στην Πάτρα,  το θεωρώ Σωστό και ο λόγος είναι ένας . Η ΜΕΘ είναι Το βασικό και μοναδικό όπλο κατά του συγκεκριμένου ιού και νομίζω ότι θα συμφωνήσουμε όλοι ότι τα δυνατά όπλα πρέπει να είναι πάντα στην πρώτη γραμμή της Μάχης.   Η πρώτη γραμμή λοιπόν  είναι η Πάτρα. Εκεί και σωστά έχει οριστεί  ως το πεδίο που η κοινωνία μας θα δώσει το μεγάλο της αγώνα!!! Εμείς λοιπόν ως Μεγάθυμοι Κεφαλλήνες συμμετέχουμε προσφέροντας ένα σημαντικό όπλο στο πεδίο της μάχης. Είναι βέβαιο αγαπητοί φίλοι ότι η συγκεκριμένη μάχη   μόνο εκεί μπορεί να κερδηθεί.

Ιστορική αναφορά

Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας  αποτελεί την πλέον περίφημη της αρχαιότητας και μια από τις σημαντικότερες στην παγκόσμια στρατιωτική ιστορία.  Οι Αθηναίοι υπακούοντας τον  μεγάλο Θεμιστοκλή αποφάσισαν και ορθά κρίνοντας και από το αποτέλεσμα ότι για να σωθεί η Ελλάδα από τους Πέρσες έπρεπε να εγκαταλείψουν την Αθήνα. Και κάπως έτσι με τους μεν Σπαρτιάτες να πολεμάνε  στις  Θερμοπύλες (εκτός Σπάρτης ) και τους Αθηναίους  στην Σαλαμίνα (εκτός Αθήνας) σώθηκαν τελικά οι Έλληνες και μαζί τους  όλος ο δυτικός κόσμος .

«….Μετά την ήττα των Ελλήνων στις Θερμοπύλες, Ο Θεμιστοκλής αρνιόταν να δεχτεί την εκδοχή της εγκατάλειψης του αγώνα. Γύρισε στην Αθήνα και προσπάθησε να πείσει τους συμπολίτες του να εγκαταλείψουν προσωρινά την πόλη τους. Οι Αθηναίοι, όπως συνηθιζόταν πριν από κάθε κρίσιμη απόφαση, έστειλαν θεωρούς στους Δελφούς για να ζητήσουν χρησμό. Ο χρησμός που τους έδωσε η Πυθία Αριστονίκη ήταν ιδιαίτερα αποθαρρυντικός. Οι Αθηναίοι επέμειναν και ζήτησαν δεύτερο χρησμό, ελπίζοντας σε μια πιο αισιόδοξη απάντηση που τελικά έλαβαν και που μεταξύ άλλων ανέφερε: “ο Ζευς θα δώσει ένα ξύλινο τείχος που θα μείνει απόρθητο, αυτό το τείχος θα σώσει εσένα και τα παιδιά σου“. Όταν ο χρησμός ανακοινώθηκε στους κατοίκους, προκλήθηκε μεγάλη συζήτηση για το εάν η ορθή ερμηνεία θα έπρεπε να είναι κυριολεκτική ή μεταφορική. Ο Θεμιστοκλής υποστήριζε ότι τα σωτήρια ξύλινα τείχη θα ήταν ο στόλος τους. Προκειμένου να ενισχύσει τα επιχειρήματά του, παρουσίασε, με τη σύμφωνη γνώμη των ιερέων της πόλης, στον αθηναϊκό λαό αδιάψευστα, όπως ισχυριζόταν, θεϊκά σημεία. Βεβαίωνε ότι ο όφις της θεάς Αθηνάς, ο προστάτης της πόλης, είχε αφήσει ανέγγιχτες τις προσφορές στο ναό και είχε εγκαταλείψει την πόλη, δείχνοντας στους Αθηναίους το δρόμο προς τη θάλασσα. Οι Αθηναίοι πείστηκαν και κατέφυγαν στην Τροιζήνα, στην Αίγινα και στη Σαλαμίνα, ….» απόσπασμα  από Βικιπαίδεια

Τελικά οι Έλληνες σώθηκαν  γιατί   οι Σπαρτιάτες πολέμησαν στις Θερμοπύλες (εκτός Σπάρτης ) και οι  Αθηναίοι στην Σαλαμίνα (εκτός Αθήνας) 

Ας ακούσουμε όλοι τους χρησμούς των ειδικών και ας οπλιστούμε με υπομονή, υπευθυνότητα  και σεβασμό προς το σύνολο της κοινωνίας.

Σε αυτή την μάχη αγαπητοί φίλοι θα πρέπει ο καθένας από εμάς να κάνει μια ευχή !!! να σωθούν οι περισσότεροι !!!

Και επειδή οι  μάχες είναι μόνο για τους τολμηρούς  αλλά  οι νίκες για όλους!  όσοι από εμάς καταφέρουν και βρεθούν στην αναφορά μετά τον  πόλεμο θα πρέπει  επάξια να κουβαλήσουν το βάρος της Νίκης  και να συμβάλουν στο να γίνει η ανθρωπότητα  πιο δυνατή και πιο ενωμένη.

Καλή Μάχη!!!

Δημήτρης Μεσσάρης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ