Μετά από πολλά χρόνια η εικόνα της Παναγίας των Σισσίων στο φρούριο του Κάστρου -Το παρασκήνιο πριν την ιστορική απόφαση
Εκκλησία
18/05/2022 | 17:49

Ρίγη συγκίνηση στους πιστούς του νησιού μας προκάλεσε η απόφαση της Αρχαιολογικής υπηρεσίας Κεφαλονιάς να επιτρέψει την είσοδο της ιερής εικόνας μέσα στο φρούριο του Κάστρου του Αγ. Γεωργίου.

Για τους “παροικούτες την Ιερουσαλήμ” μια τέτοια απόφαση δεν ήρθε ξαφνικά. Είχαν προηγηθεί οι άοκνες προσπάθειες τόσο του νέου εφημέριου του ναού του Κάστρου, π. Αντώνιου Καγγελάρη, όσο και του εκκλησιαστικού συμβουλίου προς την Μητρόπολη Κεφαλληνίας αλλά και στην Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Για όσους δεν γνωρίζουν ο π. Αντώνιος Καγγελάρης εκτός από τις πλούσιες σπουδές που έχει, είναι ένας ιερέας με όραμα, ζήλο, που θέλει ουσιαστικά να αναβιώσει έθιμα του παρελθόντος έχοντας πάντα στο πλευρό του το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ναού καθώς και την ευχή του Ποιμενάρχη μας.

Για του λόγους το αληθές η Εφορία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας έρχεται σήμερα να επιβεβαιώσει το εν λόγω ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με τον προιστάμενο της Εφορείας, αρχαιολόγο κ. Γρηγόριο Γρηγορακάκη, εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου.

«Κατόπιν αιτήματος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ενορίας Κάστρου, την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 τελέσθηκε μετά από πολλά χρόνια η Λιτανεία της Ι. Εικόνας της Θεοτόκου της Ι.Μ. Σισσίων, εντός του Κάστρου του Αγίου Γεωργίου και Δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Δήμητριο και Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως. Καθώς η Λιτανεία πραγματοποιήθηκε μετά από πολλά χρόνια και για λόγους ασφαλείας, η είσοδος επιτράπηκε μόνο στους Ιερείς, τους ιεροψάλτες και στους συνοδούς της Ι. Εικόνας.

Ευχαριστούμε όλους όσοι συντέλεσαν στη λιτάνευση με την προσήκουσα τάξη».

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer