ΜεΡΑ25: Ερώτηση στον υπουργό Υγείας για το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς
Πολιτική
20/02/2021 | 11:12

Ερώτηση της βουλευτή Β Πειραιά και Γραμματέα της ΚΟ του ΜέΡΑ25 Φωτεινής Μπακαδήμα με θέμα​:​​​​​Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Κεφαλονιάς ζητά 1. Στελέχωση νοσοκομείου 2. Εξόφληση δεδουλευμένων και 3. Άμεση λειτουργία της ΜΕΘ στο νοσοκομείο​.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Κεφαλονιάς ζητά 1. Στελέχωση νοσοκομείου 2. Εξόφληση δεδουλευμένων και 3. Άμεση λειτουργία της ΜΕΘ στο νοσοκομείο»

Με έγγραφό του στις 17-2-2020 το Σωματείο Εργαζομένων στο Γ.Ν. Κεφαλονιάς ζητά άμεσες προσλήψεις μόνιμων ιατρών, εξόφληση δεδουλευμένων και άμεση λειτουργία της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς.

Ειδικότερα, καταγγέλλει πως «Στη δύσκολη αυτή στιγμή που βρίσκεται το Νοσοκομείο μας, το Σωματείο Εργαζομένων τονίζει ότι δεν λειτουργούν όλα τέλεια όπως μερικοί ιθύνοντες διατυμπανίζουν. Στην Παθολογική Κλινική υπηρετούν μηδέν 0 μόνιμοι Παθολόγοι και στο Αναισθησιολογικό Τμήμα ένας 1 μόνιμος Αναισθησιολόγος, όταν για την ελάχιστη ασφαλή λειτουργία των νευραλγικών αυτών τμημάτων απαιτούνται τουλάχιστον τρεις (3) ειδικευμένοι Ιατροί για κάθε Τμήμα.

Ο μοναδικός λόγος που το Νοσοκομείο μπορεί και ανταποκρίνεται επαρκώς στις ανάγκες των πολιτών είναι η αυτοθυσία του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού του. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να στελεχώσει τα ιατρικά κενά στις συγκεκριμένες ειδικότητες με επείγουσες διαδικασίες. Οι αναφορές για προκήρυξη θέσεων (2) δύο Παθολόγων και δύο (2) Αναισθησιολόγων στη καλύτερη περίπτωση και εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον θα τελεσφορήσουν μετά παρέλευση κατά ελάχιστον έξι μηνών .

Όσον αφορά στο θέμα της λειτουργίας ΜΕΘ στο Νοσοκομείο μας, το Σωματείο Εργαζομένων εξακολουθεί να απαιτεί να στελεχωθεί και να λειτουργήσει επιτέλους η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όσο ουτοπικό κι αν ακούγεται αυτό στα πλαίσια των ανωτέρω τραγικών ελλείψεων. Σημειώνουμε δε, για τον αφαιρεμένο εξοπλισμό δύο εκ των κρεβατιών της ΜΕΘ από νοσοκομείο της Πάτρας, η επιστροφή του για αποθήκευση στο Νοσοκομείο μας δεν αποτελεί για εμάς αλλά και για κανένα Κεφαλλονίτη, φανταζόμαστε, σημείο πανηγυρισμών και ευγνωμοσύνης. Επιθυμούμε τη λειτουργία στο Νοσοκομείο μας, μιας ΜΕΘ επαρχιακού νοσοκομείου όπως στο γειτονικό νησί της Ζακύνθου αλλά και της Κέρκυρας.

Όσον αφορά σε δηλώσεις υπευθύνων ότι το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς δεν είναι ακέφαλο, επισημαίνουμε ότι στη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση που βιώνουν τα δύο Νοσοκομεία του νησιού μας βρίσκονται χωρίς Διοίκηση και ακέφαλα. Παρακαλούμε όπως ταχέως ορίσει το Υπ. Υγείας Διοικητές και στα δύο Νοσοκομειακά ιδρύματα με βάση αδιάβλητα, αξιοκρατικά κριτήρια, ικανότητα και επάρκεια.

Τέλος θεωρούμε αδιανόητη τη μη πληρωμή δεδουλευμένων μισθών μηνός Δεκεμβρίου του επικουρικού προσωπικού καθώς και δεδουλευμένων ωρών και υπερωριακής απασχόλησης του Νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού του Νοσοκομείου μας, με τη δικαιολογία: Δεν υπάρχουν λεφτά. Ειδικά για το επικουρικό προσωπικό το οποίο ήρθε για να υπηρετήσει το Νοσοκομείο μας απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδος με ότι αυτό συνεπάγεται από πλευράς εξόδων για τα νέα αυτά παιδιά και τις οικογένειες τους είναι ανήκουστο να μην πληρώνονται τα δεδουλευμένα τους.»

Κατόπιν των παραπάνω πολύ σοβαρών καταγγελιών,

Eρωτάται ο κ. Υπουργός:

 1. Πόσο διάστημα είναι χωρίς Διοικητή τα δύο νοσοκομεία;
 2. Ποιος λαμβάνει τις αποφάσεις ελλείψει Διοικητή;
 3. Ποιες άμεσες ενέργειες θα γίνουν ώστε να ορισθεί με διαφάνεια Διοικητής και στα δύο νοσοκομεία;
 4. Πόσες ελλείψεις ιατρικού, νοσηλευτικού κι εργαστηριακού προσωπικού υπάρχουν στο Γ.Ν. Κεφαλονιάς;
 5. Προβλέπεται να γίνουν άμεσα προσλήψεις για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων και αν ναι, εντός ποιου χρονοδιαγράμματος και ποιες ειδικότητες θα καλυφθούν;
 6. Ποιες άμεσες ενέργειες θα γίνουν ώστε να επιστρέψει ο εξοπλισμός από την Πάτρα και να λειτουργήσει η ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς;
 7. Πόσες μεταφορές έχουν γίνει από το Γ.Ν. Κεφαλονιάς σε ΜΕΘ άλλων νοσοκομείων το τελευταίο τρίμηνο;
 8. Πόσα τεστ πραγματοποιούνται στην Κεφαλονιά εβδομαδιαία και πόσα κρούσματα εντοπίζονται;
 9. Ποιες άμεσες ενέργειες θα γίνουν για την εξόφληση όλων των δεδουλευμένων ωρών κανονικής και υπερωριακής εργασίας επικουρικών, ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού;
 10. Προβλέπεται να μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί και συμβασιούχοι του Γ.Ν. Κεφαλονιάς;
 11. Πόσα εμβολιαστικά κέντρα υπάρχουν στην Κεφαλονιά;
 12. Πόσοι εμβολιασμοί έχουν γίνει στην Κεφαλονιά και πού πραγματοποιούνται αυτοί;
 13. Μέχρι να γίνουν ανεξάρτητα εμβολιαστικά κέντρα, υπάρχει πρόβλεψη άμεσης ενίσχυσης των ΚΥ Κεφαλονιάς και Ιθάκης ώστε να πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί σε αυτά κι όχι στο Γ.Ν. Κεφαλονιάς;
 14. Προβλέπεται η ενίσχυση του προϋπολογισμού του συγκεκριμένου νοσοκομείου κι αν ναι τι ποσό προβλέπεται;

Η ερωτώσα βουλευτής

Φωτεινή Μπακαδήμα

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia