
Κατανυκτικός ο Μέγας Εσπερινός στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Φαρακλάτων
Το απόγευμα της Δευτέρας 24ης Μαρτίου 2025, με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, στο όμορφο χωριό των Φαρακλάτων Κεφαλονιάς.
Ο ναός κατακλύστηκε από πιστούς κάθε ηλικίας, οι οποίοι προσήλθαν με ευλάβεια για να τιμήσουν τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821, ενώ την κατανυκτική ατμόσφαιρα πλαισίωσε μοναδικά το εκκλησιαστικό τμήμα της Κεφαλλονίτικης Χορωδίας, υπό τη διεύθυνση του χοράρχη κ. Αγαθάγγελου Γεωργακάτου.
Της ακολουθίας προεξήρχε ο Αρχιμανδρίτης π. Γεράσιμος Χαραλαμπάτος, πλαισιωμένος από τον εφημέριο του ναού, π. Βασίλειο, καθώς και αρκετούς ακόμη ιερείς από ενορίες του νησιού. Οι πολυάριθμες αρτοκλασίες ανέδειξαν τη βαθιά αγάπη των πιστών για την ενορία τους και την Παναγία.
Μετά το πέρας του Εσπερινού, προσφέρθηκαν σε όλους νηστίσιμα εδέσματα στον φιλόξενο χώρο του εκκλησιαστικού ξενώνα, προσφορά της ενορίας και των κατοίκων.
Ανάμεσα στους παριστάμενους ήταν η αντιπεριφερειάρχης κα Ελένη Παπαναστασάτου, ο αντιδήμαρχος Αργοστολίου κ. Σπύρος Σαμούρης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Αργοστολίου Γιάννης Λυκούδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Άγγελος Κωνσταντάκης και κ. Μάκης Παπαναστασάτος, ο επικεφαλής της παράταξης του Επιμελητηρίου κ. Τάσος Καλογηράτος κα.
📸 Το φωτορεπορτάζ για το eKefalonia.gr επιμελήθηκε η Ισμήνη Αλιβιζάτου.
Χρόνια πολλά σε όλους, με υγεία, ειρήνη και τη χάρη της Παναγίας να συνοδεύει κάθε οικογένεια!