Μεγάλη Τρίτη: Η παραβολή των Δέκα Παρθένων και το Τροπάριο της Κασσιανής
Εκκλησία
19/04/2022 | 08:00

fwtiosΤου π. Φώτιου*

Ο κύριος μας βρίσκεται στο σπίτι του Σιμωνα του πλουσιου!. Μεσα σε αυτήν την ωραια ατμόσφαιρα που θα πίστευε κανεις ότι παντού υπάρχει ευτυχία και χαρά! Αλλα μονο στην επιφάνεια !…γιατί στο βάθος υπάρχει κακιά και πολυ υποκρισία που δεν χάνεται έστω και αν η παρουσία του διδασκάλου ειναι καθοριστική!..

Μεσα λοιπόν σε αυτήν την φαινομενική ευγένεια! Μια μορφή έρχεται να ταράξει την ηρεμία της βραδιάς,να ταράξει την εγωπαθεια τους και συνάμα να εκδηλώσουν την εσωτερική τους κατάσταση !!.. Την ώρα εκείνη στο κατώφλι της ψευτιάς και  του φαίνεστε…διασκελιζει μια γυναίκα, γυναίκα γνωστή,μα πολυ γνωστή, της γειτονιάς,την ήξεραν οι πάντες,εξάλλου αυτή η γυναίκα πολλές φορές ξεδιψουσε τον έρωτα στα σεντόνια της αμαρτίας, ξεπληρώνε τα δικα της γραμμάτια με τον μοναδικό της τροπο. Η παρουσία της προκλητική και συνάμα προσβλητική για την εικόνα των επίσημων…το βάδισμα της διστακτικο,  τα ματιά της χαμηλωμένα απο την βαθιά συναίσθηση του λάθους τόσων μα τόσων χρόνων..τωρα εχει την μοναδική ευκαιρία να απαλλαγή απο το βάρος της αμαρτίας …το γνωρίζει!!δεν φοβάται,μάλλον η καρδιά της λαχτάρα την θεραπεία, την λύτρωση, την αναγνώριση  ότι και αυτή εχει αξία!.. Ότι δεν ειναι άνθρωπος της μιας χρήσεως….

Τα μαλλιά της μεχρι τους ώμους υποδηλώνουν την συντριβή που νιώθει.. το βάδισμα της αργό αλλα σταθερό …. δεν την απασχολεί αν την κοιτούν με περιφρόνηση και με κακια, εξάλλου τους γνωρίζει για την ψευτιά που έχουν στην καρδιά τους!!.. Η Γυναίκα για το μονο που ασχολείται ειναι να βρεθεί ενώπιον του Κυρίου.. αναμένει την άφεση, την ξεκούραση και την στοργή, χωρίς τα πρέπει και τα μη,που εύκολα βάζουμε οι άνθρωποι… Θέλει να βρεθεί στην θεϊκή αγκαλιά του Ελεούς και το μονο που μπορεί να προσφέρει ειναι λιγο μύρο!… δείγμα της δικής της αγάπης εξαλου  το μύρο που κρατά δεν ειναι τίποτα άλλο απο τα δάκρυα τόσων χρόνων.. Η πράξη της έπαινος!. δείγμα της μεγάλης μεταστροφή της, παράδειγμα για κάθε πονεμένη ψυχή !!

Και ο Θεός μας βλέποντας αυτήν την  δύναμη της δίψα,  αλλα και την πείνα που νιώθει για την ζωη,αποδέχεται την μετάνοια και συνάμα την αποκαθιστά στην κοινωνία με τον καλητερο τροπο,την κάνει πρότυπο μετανοίας στο πέρασμα του χρόνου !!!…

Έτσι ο Θεό μας σώζει, υπολογίζει τα δάκρυα της ψυχή μας, αισθάνεται τον θρήνο, δεν αγνοεί τους παλμούς της καρδιά μας, γιατι πολυ απλά, ο Θεός μας αγαπά την μετάνοια μας!!!…..

Εξάλλου για αυτο οδηγείται στην πορεία του πάθους, και βέβαια μεσα απο την σταύρωση του, μας φανερώνει στο μέγιστο βαθμό το νόημα της δικής του, ΑΓΑΠΗΣ…

Ο π. Φώτιος Γαβριελάτος είναι Ιεροκύρηκας της Ιεράς Μ.Κεφαλληνίας

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia