Φαντασμαγορικό διήμερο
Με τη Μαλού την Κυριακή το άναμμα του δέντρου στο Αργοστόλι -Το Σάββατο ανάβει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Ληξούρι -Όλες οι εκπλήξεις της ΚΕΔΗΚΕ
11/12/2018 | 23:30

Ένα εορταστικό, χριστουγεννιάτικο διήμερο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι θα συμμετέχουν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της ΚΕΔΗΚΕ του Δήμου Κεφαλονιάς στις 15 και 16 Δεκεμβρίου. Χορωδίες, φιλαρμονικές, τμήματα μπαλέτου, Αγιο Βασίληδες να μοιράζουν γλυκά και δώρα σε μικρούς και μεγάλους, καθώς και πολλές εκπλήξεις στο φετινό Χριστουγεννιάτικο Χωριό στη πλατεία Βαλλιάνου!

Πρώτο το Ληξούρι θα ανάψει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο το Σάββατο

 

Ας ξεκινήσουμε όμως από το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου που τα φώτα της δημοσιότητας θα πέσουν στο όμορφο Ληξούρι. Οι διοργανωτές της ΚΕΔΗΚΕ ετοιμάζουν ένα όμορφο απόγευμα στη πλατεία Ληξουρίου. Λίγο μετά τις 7.00 η Φιλαρμονική σχολή Ληξουρίου μαζί με τη χορωδία «Τζώρτζης Δελαπόρτας» θα τραγουδήσουν εορταστικά τραγούδια. Την ίδια ώρα τμήματα μπαλέτου της σχολής της Ελισάβετ Λιβιεράτου θα ομορφύνουν την εκδήλωση. Στο τέλος τα παιδιά του «Υπερίωνα» θα ανάψουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Οι εκδηλώσεις δεν σταματούν εδώ. Την ίδια ημέρα στα Φαρακλάτα θα πραγματοποιηθεί το άναμμα του δέντρου με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Σάμης «Θέμης Αμούργης» και το σύλλογο «Φαρακλάδες».

Το ίδιο βράδυ ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Διλινάτων μας καλεί σε ένα χριστουγεννιάτικο χορό στο εστιατόριο «Κούτουπας».

Επίσης, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, στα Αντυπάτα Ερίσου, στο κέντρο «Παλιξιάνη», ο πολιτιστικός σύλλογος «Φάρος» μαζί με τη ΚΕΔΗΚΕ σας καλούν σε ένα αξέχαστο Χριστουγεννιάτικο χορό με λαχειοφόρο αγορά.

 

Αργοστόλι: Ανοίγει το Χριστουγεννιάτικο χωριό με τη Μαλού, Άγιους Βασίληδες και χορωδίες!

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου το Αργοστόλι παίρνει τη «σκυτάλη» στις εορταστικές εκδηλώσεις με το άναμμα του δέντρου στη καρδιά της πλατείας Αργοστολίου. Όπως μάλιστα αποκαλύπτει ο εμπνευστής των φετινών εκδηλώσεων, πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελος Κωσταντάκης, φέτος το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα στηθεί στο κέντρο της πλατείας και θα έχει ύψος 11 μέτρα! Οι καταστηματάρχες της πόλης του Αργοστολίου θα επιμεληθούν και φέτος του Χριστουγεννιάτικου χωριού με πολλά γλυκίσματα και δώρα σε όσους το επισκεφτούν. 

Λίγο μετά τις 7.00 το άνοιγμα των εκδηλώσεων θα κάνει η φιλαρμονική Αργοστολίου «Διονύσιος Λαυράγκας» με μαέστρο τον Βασίλη Περλικίδη. Την ίδια ώρα, στη σκηνή θα ανέβει η Γυναικεία Χορωδία της ΚΕΔΗΚΕ με μαέστρο τη Σταυρούλα Πολλάτου, ενώ εντυπωσιακά χορευτικά θα παρουσιάσουν τα τμήματα μπαλέτου της ΚΕΔΗΚΕ. Για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο. Η αγαπημένη τραγουδίστρια Μαλού θα μετρήσει αντίστροφα ώστε να φωταγωγηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο και αμέσως μετα θα δώσει μια μοναδική συναυλία σε μικρούς και μεγάλους.

Με αυτό το φαντασμαγορικό διήμερο ξεκινούν ουσιαστικά οι εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου Κεφαλονιάς με πολλά πολιτιστικά δρώμενα έως το τέλος του χρόνου και στην αρχή του 2019!

Καλές γιορτές σε όλους!

Το φωτορεπορτάζ είναι του Σπύρου Σακαλή