Με μεγαλοπρέπεια κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους στο Ληξούρι [εικόνες]
Εκκλησία
11/02/2024 | 07:20

Με μεγαλοπρέπεια κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους στο Ληξούρι.

Σήμερα το πρωϊ τελέστηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία παρουσία πλήθους πιστών από όλο το νομό και χοροστατούντος των Μητροπολιτών Γλυφάδος Βούλας και Ελληνικού κ.κ. Αντωνίου και Κεφαλληνίας κ.κ Δημητρίου, ενώ η Εκκλησιαστική Χορωδία υπό την Διεύθυνση του Χοράρχου Νικολάου Βαλσάμου απέδωσε εξαιρετικά τους ύμνους.

Στις 11 περίπου ξεκίνησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας και του ιερού Λειψάνου του Αγίου στους δρόμους του Ληξουρίου μέχρι την κεντρική πλατεία, με ενδιάμεση στάση το κελί του Αγίου Παναγή Μπασιά. Την πομπή ακολούθησαν, καθόλη την πορεία της, η Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου, Σπουδαστές του Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων και εκατοντάδες πιστοί.

 

Ο βουλευτής Παναγής Καππάτος μαζί με τον δήμαρχο Ληξουρίου Γιώργο Κατσιβέλη

Στις διήμερες εκδηλώσεις εορτασμού του Πολιούχου Αγίου του Ληξουρίου συμμετείχε ο Βουλευτής Κεφαλληνίας-Ιθάκης κ. Καππάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας-Ιθάκης κ. Κουρής, η Αντιπεριφερειάρχης κα Παπαναστασάτου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αραβαντινός-Συμωνέτος, ο Δήμαρχος μας κ. Κατσιβέλης, Αντιδημάρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ληξουρίου, η Διοικήτρια του Μαντζαβινατείου Νοσοκομείου κα Μοσχονά, κ.ά.

Χρόνια Πολλά στο Ληξούρι μας.

Ο Άγιος να μας καθοδηγεί και να φωτίζει τον δρόμο μας.
Χρόνια Πολλά σε όλους τους εορτάζοντες και εορτάζουσες.

Το φωτορεπορτάζ για το ekefalonia.gr ειναι της Αντριάνας Καραντινού.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer