Μία ημέρα αφιερωμένη σε θέματα της ΠΙΝ
Με μεγάλη ατζέντα ο Σωτήρης Κουρής στο υπουργείο Αγροτικής Οικονομίας και Τροφίμων
Πολιτική
15/01/2020 | 18:54

Μία ημέρα αφιερωμένη σε θέματα και προβλήματα της ΠΙΝ , αλλά και μία ημέρα σοβαρής ή χαλαρής συζήτησης για μεγάλα η μικρά έργα για άμεσες ενέργειες ή μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς .

Συνάντηση με αγαπητούς φίλους με συμφοιτητές σε Διευθυντικές θέσεις και γενικά σε μία ηγεσία που θέλει και μπορεί να βοηθήσει τον τόπο μας , τα νησιά μας , τους ανθρώπους του μόχθου και της πρωτογενούς παραγωγής μας.

Με το Υφυπουργό ΑΑΤ κ Κώστα Σκρεκα και τον Διευθυντή του Διαμαντή Ζακζιαβάνο συζητήσαμε όλα τα θέμα της αρμοδιοτητας του και εισέπραξα το ενδιαφέρον της πολιτικης ηγεσιας του Υπουργείου για στήριξη της Περιφερειας μας και τον αμέριστο σεβασμό του κ Υφυπουργού για την Περιφερειάρχη μας κ ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ .

Με τον ΓΓ ΥΠΑΑΤ κ Γεώργιο Στρατάκο , τον Διευθυντή του κ Τ. Ταβουλάρη και τον κ Βασίλειο Καλλιβωκά τ Γενικό Διευθυντή και εξαίρετο φίλο .

Δακοκτονία : τιμές ,αύξηση της τιμής και επιπλέον χρηματοδότηση .

Xulella : επιθετική πολιτική με τη δημιουργία ενός ευρύτερου δικτύου αντιμετώπισης σε συνεργασία με Πανεπιστήμια και εργαστήρια , με λιμενικές και τελωνειακές αρχές .

ΚΛΑΔΕΜΑ και λεηλασία ελαιών ΚΕΡΚΥΡΑΣ, αναμένει την πρόταση της ΠΙΝ για νομοθετική ρύθμιση .

ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και ΠΙΝ για την ρύθμιση του νόμου ως αφορά τα απόβλητα τους .

Λιμνοδεξαμενές : ΓΡΙΖΑΤΩΝ , ΕΓΚΛΟΥΒΗΣ, ΦΡΑΓΜΑ ΚΑΤΩΓΗΣ . Αποφασίστηκε η αναζήτησή του κόστους ωρίμανσης των μελετών που υπάρχουν και η χρηματοδότηση τους και η διερεύνηση χρηματοδότησης των έργων από το ΥΠΑΑΤ .

Εξηλεκτρισμός : Ο ΓΓ έδειξε έντονο ενδιαφέρον για το σχέδιο εξηλεκτρισμού που του παρουσίασα και άμεσα με παρέπεμψε στην αναλογη διεύθυνση η οποία θα με στηρίξει .

ΦΕΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ , Ο Γ Γ έδειξε το ενδιαφέρον του και δήλωσε την στήριξη του για την επανεξέταση του θέματος .

Με τον κ Κουρουμπλή , Δντή του Γ Γ Κοινοτικών πόρων κ Κ. Μπαγινέτα .

Αγροτοδιατροφική : συζήτησα το αίτημα της Αγροτοδιατροφικης για την χρηματοδότησης προτάσεων ( μέτρο 16.1) που είχαν γίνει από το 2018 .

CLLD leader : ενημέρωσα την ηγεσία για την εξέλιξη των προγραμμάτων στην ΠΙΝ και ζήτησα την βοήθεια ως αφορά τίς εγγυητικές επιστολές , την γρήγορη διεκπεραίωση των χρηματοδοτήσεων για τα εργα και τίς δρασεις αλλά και για την άμεση ανταπόκριση στην χρηματοδότηση του προσωπικού των Συμπράξεων ώστε το προγραμμά να λειτουργεί απρόσκοπτα .

Σωτήρης Κουρής

Αντιπεριφερειαρχης ΠΙΝ Αγροτικής Οικονομιας και Αναπτυξης Υπαίθρου .

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer