Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Εισόδια της Θεοτόκου στο Αργοστόλι -Τιμήθηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις [εικόνες]
Εκκλησία
21/11/2022 | 13:44

Λαμπρά και με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν τα Εισόδια της Θεοτόκου, στον ιερό ναό της Σισιωτίσσης στο Αργοστόλι, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κεφαλληνίας, κ. Δημητρίου. Οι πιστοί τίμησαν μια από τις μεγαλύτερες εορτές της ορθόδοξης πίστης μας με την παρουσία τους, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας για την γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων εκφώνησε η εκπαιδευτικός Γαλάτεια Βέρα.

Ακολούθως, έγινε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των ηρώων στο Νάπιερ, καθώς και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της Περιφέρειας, του Δήμου, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, από τη ΝΔ Κεφαλονιάς (ΔΕΕΠ), το Λύκειο Ελληνίδων και των Εφέδρων Αξιωματικών.

Χρόνια πολλά στις Ένοπλες Δυνάμεις μας!

Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες!

Στις εορταστικές εκδηλώσεις ο βουλευτής Παναγής Καππάτος μαζί με τον αντιδήμαρχο Σπ. Ματιάτο

Λίγα λόγια για τα Εισόδια της Θεοτόκου

Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, η συγκεκριμένη ημέρα είναι αφιερωμένη στην Υπεραγία Θεοτόκο. Οι γονείς της Παρθένου Μαρίας ήταν ο Ιωακείμ και η Άννα, οι οποίοι μέχρι τα βαθιά τους γεράματα δεν είχαν αποκτήσει παιδί. Υποσχέθηκαν, λοιπόν, στο Θεό πως αν τους χαρίσει ένα παιδάκι, μόλις γίνει τριών ετών θα το αφιερώσουν στο ναό Του.
Το κοριτσάκι που απέκτησαν οι ευσεβείς αυτοί άνθρωποι το ονόμασαν Μαρία. Όταν η Μαρία έγινε τριών ετών, οι γονείς της την οδήγησαν στην εκκλησία. Αυτή η είσοδος της Μαρίας στο ναό ονομάστηκε «Εισόδια της Θεοτόκου».
Εκεί την υποδέχτηκε ο Αρχιερέας Ζαχαρίας, ο οποίος την οδήγησε στο ιερό του Ναού, στα Άγια των Αγίων.

Σύμφωνα με τις Γραφές, η Παναγία παρέμεινε συνολικά δώδεκα χρόνια στο ναό.

Όλο αυτό το διάστημα ο αρχάγγελος Γαβριήλ προμήθευε την Παναγία με τροφή ουράνια. Εξήλθε από τα Άγια των Αγίων, όταν έφθασε η ώρα του Θείου Ευαγγελισμού.

Το φωτορεπορτάζ για το ekefalonia.gr είναι του Neil Jachson.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer