Νέος συναγερμός στην εκκλησία
Με κορωνοϊό 9 μοναχές στο Αίγιο -Είχαν επισκεφθεί τη μονή ο Αμβρόσιος και ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας που είναι θετικοί
Εκκλησία
17/11/2020 | 09:44

Συναγερμός έχει σημάνει στους κόλπους της Εκκλησίας μετά τον εντοπισμό νέων κρουσμάτων κορωνοϊού. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, θετικές στον κορωνοϊό βρέθηκαν 9 μοναχές της Μονής Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Βερίνου. Οι μοναχές στο Αίγιο εμφάνισαν συμπτώματα και έκαναν το τεστ για τον κορωνοϊό, το οποίο βγήκε θετικό.

Να σημειωθεί ότι στις 5 Νοεμβρίου, μετά τις θρησκευτικές εκδηλώσεις για την επιστροφή της εικόνας της Παναγίας Τρυπητής, είχαν επισκεφθεί τη Μονή ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Ιερώνυμος και ο πρώην Μητροπολίτης Αμβρόσιος, οι οποίοι διαγνώστηκαν και οι δύο θετικοί στον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι ιεράρχης που πήρε μέρος στην τελευταία Σύνοδο ήταν θετικός στον κορωνοϊό με αποτέλεσμα να μπουν σε καραντίνα τα 16 άτομα που συμμετείχαν σε αυτή.

Μετά την επιβεβαίωση κρούσματος από τον Μητροπολίτη Ιλιου μεταξύ των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ορισμένοι από τους 12 Ιεράρχες που συμμετείχαν στη Σύνοδο δήλωσαν αρνητικοί στον κορωνοϊό. Ειδικότερα, πρόκειται για τους Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονα και Άρτης Καλλίνικο που έλαβαν αρνητικά αποτελέσματα από τα τεστ.

Στο μεταξύ, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι σε προληπτική καραντίνα στο ησυχαστήριό του στη Ζάλτσα Βοιωτίας και το επόμενο βήμα είναι να επαναλάβει τα τεστ, όπως και οι υπόλοιποι Ιεράρχες. Σημειώνεται ότι το πρώτο μοριακό τεστ που έκανε ο Αρχιεπίσκοπος βγήκε αρνητικό.

 

Πηγή: iefimerida.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer