Με κέφι και σάμπα απόψε η μεγάλη νυχτερινή παρέλαση των μασκαράδων στο Ληξούρι
Πολιτισμός
05/03/2011 | 13:55

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις στη πρωτεύουσα του κεφιού και της διασκέδασης στο Ληξούρι. Δεκάδες μασκαράδες απ’ όλη τη Χωροπούλα αλλά και την υπόλοιπη Κεφαλονιά θα παρελάσουν απόψε το βράδυ σκορπώντας τη χαρά και τη ζωντάνια που όλοι έχουμε ανάγκη.  Η σημερινή βραδιά είναι …πρόβα τζενεράλε αφού αύριο το μεσημέρι θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις με τη παρέλαση αρμάτων –  μασκαράδων.

Tο καρναβάλι στο Ληξούρι χρονολογείται από πολύ παλιά. Η πιο παλιά γραπτή μαρτυρία που έχει σωθεί και έως σήμερα ξέρουμε, τη συναντούμε σε κάποιο μονόφυλλο του 1888, όπου ο τότε Δήμαρχος Άγγελος Ιακωβάτος καλεί τους Ληξουριώτες να γλεντήσουν το καρναβάλι τους με κόσμιο τρόπο και όχι με διονυσιακές υπερβολές.
Το καρναβάλι στο Ληξούρι ανδρώθηκε μέσα στο πνεύμα της παρέας και της ταβέρνας. Από παλιά ο χώρος της ταβέρνας και διαφόρων μαγαζιών ήταν τόπος συνάντησης και μέσα σε αυτούς τους χώρους γεννιόνταν οι ιδέες και έπαιρναν τις αποφάσεις να τις υλοποιήσουν Από τότε έως και σήμερα οι Ληξουριώτες οργανώνουν καρναβάλια που βασίζονται στο σατιρικό πνεύμα και στην καλή οργάνωση, στο μπρίο των κατοίκων αυτού του τόπου και στην ωραία εμφάνιση.
Ευτύχησε δε η πόλη του Ληξουρίου να έχει μια πλειάδα από λαϊκούς κωμικούς οι οποίοι απετέλεσαν τη μαγιά για τα μοναδικά μεταπολεμικά καρναβάλια.
Οι Ληξουριώτες δεν έκαναν και δεν κάνουν καρναβάλι από συνήθεια, αλλά συνεχίζουν να κάνουν καρναβάλι γιατί το είχαν και το έχουν στο αίμα τους. Είναι μέρος του πολιτισμού τους, είναι και τους χαρακτηρίζει το πνεύμα τους και τη διάθεσή τους, να σκορπούν γέλιο και χαρά. with graduation season upon us, the https://paperovernight.com/ topic of college debt is predictably ubiquitous

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer