Με κέφι και πολλές εκπλήξεις τηρήθηκε και φέτος το έθιμο με τα μπουρμπουρέλια στην Αδελφότητα Πειραιά [εικόνες]
Πολιτισμός
20/11/2022 | 19:21

Με πολύ χορό, κέφι, άφθονο κρασί και φυσικά μπουρμπουρέλια γιόρτασε η Αδελφότητα το παραδοσιακό έθιμο των απανταχού Κεφαλλήνων & Ιθακησίων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς πολλοί συμπατριώτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου το μεσημέρι της Κυριακής 20 Νοεμβρίου 2022 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αδελφότητας στον Πειραιά.

Χαμογελαστοί οι Δημήτρης Μαρκόπουλος και Παναγής Καππάτος υπό το άγρυπνο βλέμμα του Προέδρου Παύλου Σκλαβούνου

Τα μέλη του Δ.Σ. της Αδελφότητας μαγείρεψαν τα παραδοσιακά μπουρμπουρέλια καθώς και άλλα φαγητά και γλυκά! Ο Συνεταιρισμός Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλληνίας, για μια ακόμη χρονιά, φρόντισε να υπάρχει άφθονο Κεφαλλονίτικο κρασί, ενώ από το παραδοσιακό τραπέζι  δεν έλειπε η παραδοσιακή Κεφαλλονίτικη φέτα.

Ξεχωριστή, ωστόσο, ήταν η σημερινή εκδήλωση καθώς λάμπρυνε με την παρουσία του ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος ο οποίος νωρίτερα έκανε τον καθιερωμένο αγιασμό. Αμέσως μετά ο κόσμος γλέντησε με την ορχήστρα του Βαγγέλη Ασκητή.

Το παρών έδωσαν, σύσσωμο το Δ.Σ. της Αδελφότητας υπό τον Πρόεδρο Παύλο Σκλαβούνο, πρόεδροι θιακοκεφαλλονίτικών συλλόγων, ο βουλευτής Παναγής Καππάτος μαζί με τον βουλευτή Β΄Πειραιά Δημήτρη Μαρκόπουλο, οι καθηγητές Νικόλας Φαραντούρης και Ναπολέων Μαραβέγιας, ο συμπατριώτης μας φοροτεχνικός του Πειραιά Μάκης Αγγελετάκης, η Βικτώρια Αλεξανδράτου και πολλοί άλλοι.

Selfie από την εκδήλωση

Ο Νίκος Φαραντούρης δοκιμάζει τα μπουρμπουρέλια

Οι κυρίες της αδελφότητας ετοιμάζουν τα γευστικά εδέσματα για τους εκλεκτούς καλεσμένους

 

Η τ. Πρόεδρος της Αδελφότητας Μαριολένη Νεοφύτου με τη σύζυγο του βουλευτή Ευτέρπη Κεκάτου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer