Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Επιστημονικό Συνέδριο: «1821-2021: Η Ελλάδα στη Μεσόγειο»
Κοινωνία
07/12/2021 | 10:15

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  το Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «1821-2021: Η Ελλάδα στη Μεσόγειο» που οργανώθηκε από το Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Υπουργείο Εξωτερικών στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2021 στην Αθήνα (Αμφιθέατρο Γ. Κρανιδιώτης, Υπουργείο Εξωτερικών), με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση και της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (ΕΕΝΜΑ).

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, στόχος του Συνεδρίου ήταν να αναδείξει τις γεωπολιτικές, πολιτικές, οικονομικές, περιβαλλοντικές και πολιτισμικές διαστάσεις του ρόλου της Ελλάδας στη Μεσόγειο και τις πολύπλευρες σχέσεις της με τις χώρες της Μεσογείου διαχρονικά, από το 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο είχε ενεργό ρόλο στην διοργάνωση του Συνεδρίου στο ανώτατο επίπεδο, με την συμμετοχή του Πρύτανη Καθηγητή κ. Ανδρέα Φλώρου στην Οργανωτική Επιτροπή του. Επίσης, μετείχε στο πρόγραμμα ανακοινώσεων του Συνεδρίου με επιστημονική ανακοίνωση του Αντιπρύτανη Αν. Καθηγητή κ. Ηλία Γιαρένη.

Τα συμπεράσματα του Συνεδρίου έχουν αναρτηθεί στην Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης προς αξιοποίηση από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ενώ τα Πρακτικά θα εκδοθούν σε ξεχωριστό τόμο προς τιμήν της Επανάστασης του 1821. Οι εργασίες του Συνεδρίου είναι μαγνητοσκοπημένες στους συνδέσμους: https://fb.watch/9DrbJ-V6iq/ 1η  ΗΜΕΡΑ  http://fb.watch/9DrdltbpZX/  2η ΗΜΕΡΑ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ