Με επιτυχία η μαθητική περιβαλλοντική δράση «Ήλιος Γη και Φύση» στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Κουτάβου [εικόνες]
Οικολογία
23/03/2024 | 12:25

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 η Περιβαλλοντική Δράση για μαθητικές ομάδες σχολείων της Δ.Δ.Ε. Κεφαλληνίας που συμμετέχουν στο Τοπικό Θεματικό Δίκτυο «Γεωπάρκο Κεφαλονιάς και Ιθάκης: Φύση και Πολιτισμός», με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας και θέμα:

«Ήλιος Γη και Φύση»

Η δράση διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων και της Υπεύθυνης Ε.Κ.Φ.Ε. Κεφαλονιάς και Ιθάκης, σε συνεργασία με τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης Φυσικών Επιστημών ΠΕ04, την Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Ζακύνθου, Αίνου και Προστατευόμενων Περιοχών Ιονίων Νήσων του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.-Παράρτημα Αργοστολίου και το Κ.Ε.ΠΕ.Α. Ιθάκης και πραγματοποιήθηκε στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Κουτάβου.

Οι μαθητές υλοποίησαν ένα περιβαλλοντικό μονοπάτι με σταθμούς εργασίας και, μέσα από μια σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με θεματολογία από το Γεωπάρκο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τον ήλιο και την ορνιθοπανίδα, να ανακαλύψουν τα είδη φυτών της περιοχής, να κάνουν πειράματα με το νερό, να παίξουν το παιχνίδι των απολιθωμάτων του Γεωπάρκου και να δημιουργήσουν εικαστικές συνθέσεις από φυσικά υλικά.

Δείτε το σχετικό φωτορεπορτάζ από την πραγματική αξιέπαινη εκδήλωση.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer