Με επιτυχία η εκδήλωση στην Κοργιαλένειο βιβλιοθήκη «Πανηγύρια της Κεφαλονιάς» [εικόνες +βίντεο]
Πολιτισμός
19/04/2024 | 14:29

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη, η επιμορφωτική εκδήλωση με θέμα: «Πανηγύρια Κεφαλονιάς», με ομιλητές την Δρα Βαρβάρα Κοσμάτου και τον Δρα Λαμπρογιάννη Πεφάνη, που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων και της Υπεύθυνης Ε.Κ.Φ.Ε. Κεφαλονιάς και Ιθάκης, σε συνεργασία με τη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Ζακύνθου, Αίνου και Προστατευόμενων Περιοχών Ιονίων Νήσων του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.-Παράρτημα Αργοστολίου, στο πλαίσιο του Τοπικού Θεματικού Δικτύου «Γεωπάρκο Κεφαλονιάς και Ιθάκης: Φύση και Πολιτισμός».

Οι δύο εξαίρετοι εισηγητές, η Δρ Βαρβάρα Κοσμάτου με θέμα εισήγησης:

«Η αθέατη πλευρά του χορεύειν. Μια περίπτωση μελέτης» και ο Δρ Λαμπρογιάννης Πεφάνης με θέμα εισήγησης:
«Η/οι μουσική/οί των πανηγυριών της Κεφαλονιάς. Μια βιωματική προσέγγιση» παρουσίασαν εμπεριστατωμένα το θέμα και ανέλυσαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πανηγυριών της Κεφαλονιάς, μιας σημαντικής έκφρασης της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.
Στη συνέχεια, ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με ερωτήματα και σχόλια από το κοινό, που απαντήθηκαν με ευστοχία από τους ομιλητές.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer