
Με πολλά χαμόγελα και διάθεση για άθληση γιόρτασαν την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων της Κεφαλονιάς την 13η Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού.
Οι σχολικές αυλές, τα γήπεδα και οι αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού μετατράπηκαν για μία ημέρα σε χώρους άθλησης, παιχνιδιού και συνεργασίας, δίνοντας τη δυνατότητα σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν διαφορετικές αθλητικές δραστηριότητες.
Στίβος, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, αλλά και αθλήματα που σχετίζονται με τις πολεμικές τέχνες βρέθηκαν στο επίκεντρο, με τα παιδιά να συμμετέχουν με ενθουσιασμό και να απολαμβάνουν κάθε στιγμή.
Το ekefalonia βρέθηκε στο ανοιχτό γήπεδο Αργοστολίου, όπου φιλοξενήθηκαν μαθητές του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μια διαφορετική σχολική καθημερινότητα και να χαρούν τη συμμετοχή, την άσκηση και την ομαδικότητα.
Μέσα από τις αθλητικές δραστηριότητες, τα παιδιά δεν διασκέδασαν μόνο, αλλά ήρθαν παράλληλα σε επαφή με τις διαχρονικές αξίες του αθλητισμού: τον σεβασμό στον συναθλητή, τη συνεργασία, την προσπάθεια, την πειθαρχία και την ευγενή άμιλλα.

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού & Νεολαίας για την 13η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
Με αφορμή την 13η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού & Νεολαίας Ιονίων Νήσων, Γιάννης Αρμενιάκος, αναδεικνύει τη σημασία της άθλησης στη ζωή των παιδιών και τη συμβολή του σχολικού αθλητισμού στη διαμόρφωση μιας υγιούς και ενεργής νέας γενιάς.
Ακολουθεί το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη:
«Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού είναι μια σημαντική υπενθύμιση ότι ο αθλητισμός πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας κάθε παιδιού.
Μέσα από την άθληση τα παιδιά αποκτούν αυτοπεποίθηση, μαθαίνουν να συνεργάζονται, να σέβονται τους κανόνες και τους συναθλητές τους και, κυρίως, μαθαίνουν την αξία της προσπάθειας και της συμμετοχής.
Στόχος μας δεν είναι μόνο να αναδείξουμε νέους πρωταθλητές, αλλά να δημιουργήσουμε μια γενιά παιδιών που θα αγαπά τον αθλητισμό και θα τον έχει ως τρόπο ζωής.
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η Αντιπεριφέρεια Αθλητισμού & Νεολαίας θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις σχολικές κοινότητες, τις αθλητικές δράσεις και κάθε πρωτοβουλία που φέρνει τα παιδιά πιο κοντά στην άθληση.
Εύχομαι σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους υγεία, δύναμη και μια δημιουργική σχολική χρονιά, γεμάτη αθλητισμό και όμορφες εμπειρίες».
Το φωτορεπορτάζ για το eKefalonia.gr είναι του Neil Jackson.






































