Διοργάνωση μεγάλων επιδόσεων
Με απόλυτη επιτυχία τα Βεργώτεια 2019 -Βροχή τα ρεκόρ [εικόνες]
11/05/2019 | 23:23

Γράφει ο Ανδρέας Αρβανιτάκης

Με μεγάλους αθλητές, πολύ κόσμο, νέα ρεκόρ και με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκαν τα “Βεργωτεια 2019” στο δημοτικό στάδιο Αργοστολίου.

Την αυλαία των αγώνων άνοιξαν οι μικροί αθλητές και αυριανοί πρωταθλητές με αγώνες δρόμου αγοριών και κοριτσιών. Οι γονείς, με φανερή συγκίνηση, παρακολουθούσαν τα παιδιά τους να απολαμβάνουν την μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού, πλάι σε μεγάλα ονόματα του ελληνικού στίβου.

Ο Πομάσκι δίνει τις τελευταίες συμβουλές στην Παπαχρήστου

Ακολούθησαν τα αγωνίσματα ανδρών και γυναικών, όπου τα ρεκόρ άρχισαν να σπάνε το ένα μετά το άλλο.

Ο Τεντόγλου πετάει στα 8.10

Η Βούλα Παπαχρήστου εκτοξεύτηκε στο 6.59μ καταρρίπτοντας το δικό της ρεκόρ αγώνων 6.46μ που είχε πετύχει στα περσινά Βεργώτεια. Ο Μίλτος Τεντόγλου με 8.10μ λίγο έλειψε να φύγει έξω από το σκάμμα, ενώ έσπασε επίσης το δικό του ρεκόρ 7.72μ που είχε πετύχει πέρσι. Στο ύψος η Παναγιώτα Δόση έσπασετο προηγούμρνο ρεκόρ αγώνων με 1.83μ. της Ζάκκα, ενώ λίγο έλειψε να καταγράψει πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία Κ18 στο 1.86μ. Τέλος, στα 400μ. ο Ουκρανός Ποζτνίκοφ Αλεξέι κατεδάφισε με 47.70 δευτερόλεπτα το ρεκόρ αγώνων που είχε πετύχει ο Σγουράς το 2017 50.27.

Τσιάμης ιπτάμενος

Επιβεβαιώθηκε, για μια ακόμη φορά ότι τα Βεργωτεια είναι μια διοργάνωση μεγάλων επιδόσεων.

Μαζί με τους αθλητές τους αγώνες ευχαριστήθηκαν και οι θεατές που είχαν κατακλύσει το Δημοτικό στάδιο. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας ανάμεσα στους ο οποίους ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ  Άγγελος Κωνσταντάκης, η αντιδήμαρχος Οικονομικών Σοφία Γαρμπή, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος, η βουλευτής Κεφαλονιάς Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ηλίας Κουρκουμέλης και Παναγής Βανδώρος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος και η υποψήφια Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα. 

Την εκδήλωση συντόνιζε και ενημέρωνε τους ακροατές για την πορεία των αγωνισμάτων ο προπονητής του Γ.Ε. Κεφαλληνίας και ψυχή των αγώνων Νίκος Μεταξάς.

Η Παπαχρήστου σπάζοντας το ρεκόρ της

Ένα μεγάλο μπράβο σε διοργανωτές, αθλητές, προπονητές και γονείς. Ευχόμαστε τα Βεργώτεια να αποτελέσουν έναν θεσμό του διεθνούς κλασικού αθλητισμού και κάθε χρόνο να μεγαλώνουν.

Διαβάστε εδώ όλα τα αποτελέσματα των αγώνων