Η απάντηση Λυκούδη
Μαθητές και φορείς στο Δήμο: Να φύγει η κεραία του ΟΤΕ τώρα! [εικόνες + βίντεο]
Κοινωνία
03/10/2017 | 14:51

Διαμαρτυρία από μαθητές και φορείς πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι για τη νέα κεραία του ΟΤΕ, στο κεντρικό του κατάστημα στο Αργοστόλι, ακριβώς δίπλα από σχολεία, υπηρεσίες και σπίτια. Η διαμαρτυρία περιελάμβανε επίσκεψη στο δημαρχιακό μέγαρο (ο Δήμαρχος είναι εκτός Κεφαλλονιάς), στο γραφείο του αναπληρωτή Δημάρχου, κ. Λυκούδη, καθώς και στην Περιφέρεια. Ο κ. Λυκούδης υποδέχτηκε τους μικρούς μαθητές στο γραφείο του συνοδεία γονέων και εκπαιδευτικών, αλλά και φορέων.

Πιο συγκεκριμένα, στη συνάντηση υπήρχαν εκπρόσωποι από την ΕΛΜΕ και το Εργατικό Κέντρο (οργάνωσαν την διαμαρτυρία), τον σύλλογο γονέων 1ου και 2ου δημοτικού σχολείου, τον σύλλογο γονέων του 2ου γυμνασίου, τον εμποροεπαγγελματικό σύλλογο, τον σύλλογο των δασκάλων, την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και τους συλλόγους εργαζομένων από ΟΤΑ και Περιφέρεια. Επίσης, απέστειλε μήνυμα συμπαράστασης η σύμβουλος των Φιλολόγων, ενώ παρόντα ήταν και μικρά παιδιά, μαθητές από τα 1ο και 2ο δημοτικά σχολεία.

Όλοι όσοι μίλησαν ζήτησαν από τον κ. Λυκούδη στήριξη στον αγώνα τους, ώστε να απομακρυνθεί άμεσα η εν λόγω κεραία, η οποία βρίσκεται τοποθετημένη δίπλα από τα σχολεία και αποτελεί κίνδυνο, ο οποίος μπορεί να εμφανίσει αποτελέσματα μετά από χρόνια.

Συνεπώς, δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να βρίσκεται εκεί. Εξάλλου, δεν είναι μόνο οι μαθητές, είναι και οι κάτοικοι του Αργοστολίου, είναι οι 100άδες εργαζόμενοι στις υπηρεσίες γύρω από το κτίριο του ΟΤΕ.

Ο αναπληρωτής Δημάρχου αρχικά τόνισε στους παρευρισκόμενους ότι ο Δήμος Κεφαλλονιάς ήταν πάντα σύμμαχος σε τέτοια ζητήματα και θύμισε σε όλους την περίπτωση με τις κεραίες στη Σάμη, όπου ο ίδιος ο Δήμος αποκάλυψε τις “κρυφές” κεραίες στις καμινάδες σπιτιών και ο ίδιος ζήτησε συνεργασία με το Πολυτεχνείο για την εγκατάσταση μόνιμου οργάνου μέτρησης της ακτινοβολίας. Δήλωσε λοιπόν πως και αυτή τη φορά ο Δήμος στέκεται αλληλέγγυος στο αίτημα των κατοίκων και κάλεσε όλους να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να αποφασίσουν ποιον τρόπο “πάλης” επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν για να πετύχουν το κοινό στόχο απομάκρυνσης της κεραίας. Επίσης τόνισε ότι είναι διατεθειμένος να φέρει το θέμα στο Δ.Σ το συντομότερο, ενώ μέχρι τότε ο ίδιος προσωπικά θα αναλάβει να έχει επικοινωνία με την ηγεσία του ΟΤΕ στην Αθήνα (ήδη αυτό συνέβη αργά το μεσημέρι). Ας δούμε ένα τμήμα των όσων ανέφερε στους μαθητές και τους φορείς που τον επισκέφθηκαν ο κ. Λυκούδης.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer