Παιδιά της διπλανής πόρτας
Μας έκαναν υπερήφανους: Κορυφαίες διακρίσεις σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς για μαθητές της Κεφαλονιάς
Κοινωνία
25/05/2018 | 08:32

Με πλούσια συγκομιδή κλείνει και φέτος η σχολική χρονιά για τους μαθητές της Κεφαλλονιάς, καθώς σημείωσαν σημαντικές διακρίσεις σε πανελλήνιους επιστημονικούς μαθητικούς διαγωνισμούς.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης που διαγωνίστηκαν κατά το σχολικό έτος 2017-2018 αξίζουν όλοι συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους.

Η ομάδα του Γενικού Λυκείου Ληξουρίου κατέκτησε την 3ηθέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής της Ελληνικής Στατιστική Αρχής που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας και αποτελεί θεσμό για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε ένα δύσκολο αντικείμενο όπως αυτός της ορθής στατιστικής επεξεργασίας, απεικόνισης και ερμηνείας επίσημων δεδομένων, η Ομάδα του ΓΕΛ Λυξουρίου αφού προκρίθηκε στην 1ηδιαγωνιστική φάση, κατέκτησε την 3ηθέση πανελλαδικά στην τελική φάση, με  μία εξαιρετική παρουσίαση ακαδημαϊκού επιπέδου. (http://www.statistics.gr/statistics-competition)

Στο Διαγωνισμό «ΘΑΛΗΣ» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας είχαμε 5 διακρίσεις από την Κεφαλλονιά: από έναν μαθητή και δύο μαθήτριες  της Β’ Τάξης του Γυμνασίου Ληξουρίου καθώς και μίας  μαθήτριας της Β’ Τάξης  του 2οΓυμνάσιου Αργοστολίου, και τριών μαθητριών από την Α’ τάξη, Β’τάξη και Γ’ τάξη αντίστοιχα του 2ουΕνιαίου Λυκείου Αργοστολίου. (http://www.hms.gr/?q=node/1291)

Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών «Αριστοτέλης» που φέτος διεξήχθη από κοινού σε πανελλήνιο επίπεδο  από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής  για την Επιστήμη και την Εκπαίδευσης, με αυξημένο συναγωνισμό, διέπρεψαν τα Γυμνάσια του νησιού. Το 2οΒραβείοΑριστείας κέρδισε μαθήτρια της Α’ τάξης Γυμνασίου Ληξουρίου. Ενώ το 3ο βραβείο Αριστείας  κέρδισαν 3 μαθητές και 2 μαθήτριες από την Α’ τάξη του 2ουΓυμνασίου Αργοστολίου, μία μαθήτρια της Α’ τάξης Γυμνασίου Ληξουρίου και μία μαθήτρια της Α’ τάξης του 3ουΓυμνασίου. Επίσης με Εύφημο Μνεία βραβεύονται 2 μαθητές από το 2οκαι από το 3οΓυμνάσιο Αργοστολίου αντίστοιχα.

Για τον ίδιο διαγωνισμό από τους μαθητές Λυκείων, το 3οΒραβείο Αριστείας κέρδισαν ένας μαθητής της Α΄ Λυκείου του 1ουΓΕΛ Αργοστολίου και ένας μαθητής της Β’ Λυκείου του 1ουΓΕΛ Αργοστολίου.

Οι 12 συνολικά διακρίσεις σε επίπεδο Γυμνασίου Λυκείου αποτελούν ρεκόρ για την Κεφαλλονιά στην ιστορία του θεσμού.

(http://micro-kosmos.uoa.gr/gr/announcments)

Στο νέο Διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών για την ανάδειξη εξαιρετικών ταλέντων στην Φυσική TalentsoScience” τη 2ηθέση πανελλαδικά κατέκτησε μαθητής της Α΄τάξης του 2ουΓυμνασίου Αργοστολίου. (http://eef.gr/enimerosi/1670-apotelesmata-talent.html)

Στον Διεθνή Μαθηματικό διαγωνισμό Kangaroo με τη συμμετοχή εκατομμυρίων μαθητών παγκοσμίως, διακρίθηκε για την επιδόση του ένας μαθητής της Α’ τάξης του 2ουΓυμνασίου Αργοστολίου. (http://www.kangaroo.gr)

Στον διαδικτυακό διαγωνισμό γνώσεων «ΛΥΣΙΑΣ» πέτυχαν τη διάκρισή τους στην Α’ Φάση  3 μαθητές Δημοτικών Σχολείων (Αγίας Θέκλης, 3ουΑργοστολίου και Κεραμειών) και 1 μαθητής του 1ουΓυμνασίου Αργοστολίου. (https://www.lysiasedu.org)

Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν και οι διακρίσεις των παιδιών στον Πανελλήνιο διαγωνισμό CTYτου Κέντρου για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά όπου οι απαιτήσεις είναι πολύ υψηλότερες από το μαθησιακό τους επίπεδο. Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες μας, ξεχώρισαν ως ακαδημαϊκά ταλαντούχοι μαθητές σε Μαθηματικό/Γλωσσικό τομέα ή στους δύο τομείς (SCATTest) ή στον τομέα χωρικής αντίληψης (STBTest), 10 μαθητές/μαθήτριες Δημοτικών και Γυμνασίων και συγκαταλέγονται πλέον στα χαρισματικά παιδιά παγκοσμίως σύμφωνα με το  Πανεπιστήμιο Johns Hopkins της Αμερικής. (http://www.cty-greece.gr)

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες με την παρουσία τους σε πανελλήνιους εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς διαγωνισμούς, ιδιαίτερα όταν διακρίνονται και αριστεύουν, προάγουν όλη την μαθητική κοινότητα του νησιού μας αλλά και τα σχολεία τους. Είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα η δυναμική τάση συμμετοχών και διακρίσεων,  καθώς καταδεικνύει ότι, σε πείσμα των καιρών που εξοικειώνουν τα παιδιά μας με την ισοπέδωση και τη μετριότητα,   υπάρχουν γονείς, παιδιά και δασκάλοι που προσπαθούν σε …υπερθετικό βαθμό.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer