Όλα στο φως
Μάκης Πετράτος: Στο κενό οι καταγγελίες των “γνωστών αγνώστων” σε βάρος μου και στην εμπλοκή του Τέρενς Κουίκ
06/09/2017 | 08:16

Πριν ένα χρόνο κάποια αρρωστημένα μυαλά ,γνωστοί Μακαρθιστές στην τοπική κοινωνία, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη (έτσι νόμιζαν)για την σωρεία των εις βάρος τους κατηγοριών, χρησιμοποιώντας ανύπαρκτα πρόσωπα – όπως προκύπτει και από την βεβαίωση του TAXIS την οποία και δημοσιεύω – έπλασαν μία βλακώδη εις βάρος μου καταγγελία που την κοινοποίησαν ακόμα και στον Πρωθυπουργό -όπως προκύπτει και από το σχετικό έγγραφο  που δημοσιεύω.

Στην καταγγελία αυτή οι ανύπαρκτοι καταγγέλλοντες : .K.I.  του Βασιλείου κάτοικος Τζανάτων Κεφαλονιάς  και  Χ.Ε. του Γερασίμου κάτοικος Χιονάτων  ,(τα ονόματα στην καταγγελία είναι «πλήρης», για ευνόητους λόγους δημοσιεύω μόνο τα αρχικά)   με κατηγορούσαν   για οικονομικές καταδίκες ,για εκβίαση επαγγελματιών προκειμένου να τούς παρέχω επ’ αμοιβή φορολογικές διευκολύνσεις, για εικονικά τιμολόγια και άλλους τρόπους φοροδιαφυγής από την επιχείρηση μου.  Ισχυρίζονταν μάλιστα  ότι όλα αυτά τα ήξεραν όλοι (Εφοριακοί, έμποροι,  κλπ) αλλά δεν τολμούσαν να με ακουμπήσουν και να με ελέγξουν γιατί με φοβόντουσαν ,λόγω των γνωριμιών μου  (σαν συντονιστής του συγκυβερνώντος κόμματος) και ειδικότερα αν επιστήθιος φίλος και στενός συνεργάτης του υφυπουργού-τότε πάρα τω πρωθυπουργό και νυν Εξωτερικών -Τέρενς Κουίκ.

Αφού πληροφορήθηκα  για την εις βάρος μου καταγγελία (Από διάφορα … site που την δημοσίευσαν πριν ακόμα λάβουν γνώση οι αποδέκτες(τυχαίο;)… ζήτησα αμέσως από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, από τον Εισαγγελέα  Πλημμελειοδικών Κεφαλονιάς, το ΣΔΟΕ, και από τη ΔΟΥ Κεφαλονιάς  τον άμεσο έλεγχο της επιχείρησής μου ,και την εις βάθος διερεύνηση της καταγγελίας .

Ένα χρόνο μετά και αφού έκλεισε ο Φάκελος και αποκαλύφθηκε  η σκευωρία εις βάρος μου, δημοσιεύω – όπως το είχα υποσχεθεί από την πρώτη στιγμή – όλα τα στοιχεία και παραδίδω τους σκευωρούς στην κοινωνία της Κεφαλονιάς για να βγάλει τα συμπεράσματα της και να γνωρίζει αυτούς που θα ζητήσουν πάλι να τους εμπιστευτεί.

Για μένα κλείνει πανηγυρικά αυτό το κεφάλαιο και δεν θα ασχοληθώ ξανά … άλλωστε μετά και τα ευρήματα της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος ,αλλά και μετά την απαράδεκτη δημοσίευση της ως άνω καταγγελίας από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης , θα ασχοληθούν αυτοί που προβλέπει ο Νόμος !

Για του λόγου το αληθές δημοσιεύω  τα εξής στοιχεία :

1.Αίτηση μου στην Δ.Ο.Υ για το άμεσο  έλεγχο της επιχείρησης μου που αναφέρεται στη καταγγελία .
2.Αιτηση μου στο TAXIS που ζητώ βεβαίωση αν οι φερόμενοι ως καταγγέλλοντες  είναι υπαρκτά πρόσωπα.(Διότι πουθενά -οπού και αν ψάξαμε- δεν βρήκαμε πρόσωπα με αυτά τα στοιχεία που αναφέρονται στην καταγγελία)
3.Απάντηση από το TAXIS  περί ανυπαρξίας αυτών των προσώπων.
4.Την Παραγγελία στη Δ.Ο.Υ Πατρών για τον εκτενή φορολογικό έλεγχο της επιχείρησης μου
5.Αποτέλεσμα-Εκθεση του φορολογικού μου ελέγχου
6.Απόφαση Εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κεφαλονιάς και Εισαγγελέα εφετών Πατρών, να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο.(σύμφωνα με το άρθρο 5 του νόμου 3160/2003  που αναφέρει. Αν η μήνυση ή η αναφορά δεν στηρίζεται στο νόμο ή είναι προφανώς αβάσιμη στην ουσία της ή ανεπίδεκτη δικαστικής εκτίμησης, ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών  αρχειοθετεί και υποβάλλει αντίγραφο στον εισαγγελέα εφετών, αναφέροντας τους λόγους που τον οδήγησαν να μην κινήσει την ποινική δίωξη.)
7.Ποινικό μητρώο.
8.Αποδέκτες που κοινοποιήθηκε η εις βάρος μου καταγγελία.

Περιμένω από τους εμπνευστές της καταγγελίας, να πράξουν το ίδιο για θέματα που ελέγχονται – ενέχονται οι ίδιοι, και είναι σε εξέλιξη .

Μάκης Πετράτος

Μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΑΝΕΛ – Συντονιστής ΑΝΕΛ Κεφαλονιάς  Ιθάκης