Ανδρέας Κωνσταντάτος
«Μακεδονία» και το μυαλό στα …κάγκελα οι Σκοπιανοί – «Τρύπα» στη συμφωνία των Πρεσπών
Ανδρεας Κωνσταντατος
14/06/2021 | 22:18

Όταν κάποιοι εδώ στη χώρα – και ήταν οι περισσότεροι- φώναζαν, πως η συμφωνία με τα Σκόπια «μπάζει νερά», ότι είναι ετεροβαρής , ότι δίνουμε περισσότερα, εθνότητα και γλώσσα και παίρνουνε λιγότερα, οι κ. Τσίπρας και κ. Κοτζιάς, απολάμβαναν, τα «μπράβο» της Γερμανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών και τα διθυραμβικά σχόλια των μέσων ενημέρωσης τους.

Ηθελημένα η αλήθεια τους, παρασύρθηκαν από τον ξένο παράγοντα, χωρίς να διασφαλίσουν απολύτως τη χώρα, από την προπαγάνδα και την ιστορική ασέβεια των γειτόνων μας.

Τώρα η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βόρειας Μακεδονίας και οι φίλαθλοι της, ερμήνευσαν όπως ήθελαν τη συμφωνία και στο στάδιο του Βουκουρεστίου, στο πλαίσιο των αγώνων τους, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, εμφανίστηκαν, ως Μακεδονία. Στις κερκίδες οι οπαδοί τους φορούσαν περικεφαλαίες παραπέμποντας στον Μέγα Αλέξανδρο και κασκόλ με το όνομα, σκέτο, Μακεδονία.

Μπορεί να πεί κάποιος «Εντάξει και τι έγινε μωρέ,
η χώρα ονομάζεται στα Ηνωμένα Έθνη, North Macedonia, Βόρεια Μακεδονία».
Ναί, αλλά σε όλο τον πλανήτη, που παρακολουθεί το Euro, εμφανίζεται σήμερα, ως Macedonia, στις φανέλες των παικτών της.

Ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας διαμαρτυρήθηκε και οι Σκοπιανοί, απάντησαν πως η Ποδοσφαιρική ομοσπονδία τους, δεν εμπίπτει στις διατάξεις της συμφωνίας, με την αιτιολογία οτι δεν χρηματοδοτείται από το κράτος !!!

Μπορεί οι κρατικοί φορείς να μην επιτρέπεται, με τη συμφωνία των Πρεσπών, να προβαίνουν σε προπαγάνδα, κατά της Ελλάδος, αλλά το ίδιο το κράτος, δεν μπορεί να το επιβάλλει σε θεσμούς, όπως η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και σε όσους, μπορεί να εμφανιστούν στο μέλλον, ακόμα και όταν μετέχουν σε διεθνείς διοργανώσεις.

Σαν μεγάλο ….παραθυράκι, να άφησε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Κοτζιά. Σκεφτείτε πόσες, μη επιδοτούμενες από το κράτος οργανώσεις αθλητικές και άλλες, μπορεί να ξεπηδήσουν και να μετέχουν, διεθνώς, ως «Macedonia» και πόσο μεγάλη σύγχυση, μπορούν να προκαλέσουν ξανά γύρω από το όνομα.

Αλλά που μυαλό. Εκείνη την εποχή πίστευαν πως θα πάρουν και το Νόμπελ Ειρήνης, με τον Ζάεφ. Τρομάρα τους…

Πηγή: afteroffice.gr

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ