Μια διαδρομή που φτάνει τα 200 χιλιόμετρα
Μαγευτική «Οδύσσεια» με ποδήλατο στην Κεφαλονιά
Αθλητισμός
05/05/2017 | 10:09

Του Ανδρέα Κωνσταντάτου

Μια διαδρομή που φτάνει τα 200 χιλιόμετρα και διατρέχει μερικά από τα πιο μαγευτικά τοπία της Κεφαλονιάς καλούνται να απολαύσουν εκατοντάδες ποδηλάτες το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Μαΐου.

Πρόκειται για μια από τις πιο δύσκολες ποδηλατικές διαδρομές που πραγματοποιείται για τρίτη χρόνια φέτος και που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός για τη μη ανταγωνιστική ποδηλασία.

Ποδηλάτες μικροί και μεγάλοι από όλο τον κόσμο  θα φτάσουν στο όμορφο λιμάνι του Πόρου, για να πάρουν μέρος στην «απόλυτη ποδηλατική οδύσσεια» όπως αναφέρει το Kefalonia BIKE CHALLENGE που μαζί με το Δήμο Κεφαλονιάς  και το Σύλλογο “Πρόνησος” έχουν αναλάβει τη διήμερη διεξαγωγή  των αγώνων. 

Οι ποδηλάτες θα περάσουν από τις πλαγιές του όρους Αίνου, του ψηλότερου των Ιονίων Νήσων, από την πανέμορφη παραλία του Μύρτου, το Φισκάρδο ,το Αργοστόλι και να καταλήξουν ξανά στον Πόρο.

Τη διαδρομή κάνει ελκυστικότερη η δυσκολία της καθώς οι επίπεδες επιφάνειες είναι ελάχιστες σ’ ένα νησί όπου βασιλεύουν τα ψηλά βουνά γι αυτό και ονομάστηκε “ποδηλατική Οδύσσεια”.

Αυτό είναι το Kefalonia BIKE CHALLENGE που φιλοξενεί αναβάτες όλων των  επιπέδων ικανότητας από όλο το κόσμο. 

Ξεκίνησε το 2015 με μία εναρκτήρια διαδρομή 207 χιλιομέτρων και με μόλις 42 συμμετέχοντες.

Συνεχίστηκε το 2016 με 123 συμμετοχές, και φέτος αναμένονται πάνω από 300 αθλητές και συνοδοί,  γεγονός που δείχνει  τη δυναμική της εκδήλωσης που έχουν αγκαλιάσει οι Κεφαλλονίτες και επιθυμούν να αγκαλιάσει και ο κόσμος της ποδηλασίας .

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer