Συναγερμός στην αστυνομία
Ληστές έδεσαν και χτύπησαν γνωστό εστιάτορα στην Άσσο -Έκανα φύλλο και φτερό το σπίτι του
06/09/2018 | 12:45

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε σπίτι οικογενείας που διατηρεί εστιατόριο στην περιοχή του ‘Ασσου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι κουκουλοφόροι, πρώτα διέρρηξαν την επιχείρηση, την έκαναν “φύλλο και φτερό” χωρίς να βρουν τα χρήματα που αναζητούσαν και στη συνέχεια εισέβαλαν με λοστούς στο σπίτι της οικογένειας. Αφού χτύπησαν άγρια τα τέσσερα μέλη της οικογένειας που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, πήραν τις εισπράξεις του εστιατορίου και εξαφανίστηκαν.

Η Αστυνομική διεύθυνση Κεφαλονιάς έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών. Σύμφωνα πάντως με αξιόπιστες πηγές της ΕΛ.ΑΣ οι έρευνες στρέφονται στο φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του θύματος.

 

Καταδίκη του Επιμελητηρίου στην άγρια ληστεία μέλους του

Σήμερα τα ξημερώματα έλαβε χώρα στην περιοχή της Άσσου στην Έρυσσο ένα πρωτοφανές για τα δεδομένα της Κεφαλονιάς περιστατικό. Συνάδελφος επαγγελματίας, μέλος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης, έπεσε θύμα άγριας ληστείας. Ο συνάδελφος τραυματίστηκε πολύ άσχημα από τους δράστες, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί αιμόφυρτος στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, ενώ κινδύνευσαν σοβαρά τρία ακόμη μέλη της οικογένειάς του, τα οποία τραυματίστηκαν πιο ελαφριά. Το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης καταδικάζει απερίφραστα το γεγονός της επίθεσης σε μέλος του και θα σταθεί αρωγός στον συνάδελφο επαγγελματία όπως έχει χρέος.

Παράλληλα καυτηριάζει το γεγονός της ανύπαρκτης αστυνομικής παρουσίας στην περιοχή της Άσσου ειδικότερα και της Ερύσσου γενικότερα και ζητά από την Αστυνομική Διεύθυνση του νομού να ενισχύσει την παρουσία της εκεί, προκειμένου οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της βόρειας Κεφαλονιάς (Άσσος, Φισκάρδο) να μην ξαναπέσουν θύματα τέτοιων καταστάσεων.