Πρόσωπα της Παλικής.
Πρόσωπα της καθημερινότητας μας.
Πρόσωπα που με τα προϊόντα τους έχουν εισχωρήσει για τα καλά στα σπιτικά μας.
Η κάμερα στραμμένη στους νέους ανθρώπους της Παλικής, σε εκείνους που κάθε μέρα παλεύουν για το μεροκάματο.
Ξεκινώντας με τον Μιχάλη Κατερέλο.
Επάγγελμα, Αγρότης.
Ένα από τα δυσκολότερα επαγγέλματα. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά, οι άστατες καιρικές συνθήκες και η γη.
Στα Λιομαζώματα της Παλικής. Εκεί συνάντησε η κάμερα τον Μιχάλη.
Από νωρίς το πρωϊ έως αργά το απόγευμα. Κάπου εκεί, λίγο μετά το κολατσιό στην ρίζα της ελιάς, τα μηχανήματα και τα χτένια πήραν ξανά μπρος.
Λιομαζώματα, ελιά και λάδι. Ο χρυσός θησαυρός της Ελλάδας.
Η παραγωγική διαδικασία είναι υπόθεση οικογενειακή λέει ο Μιχάλης.
Πράγματι όλη η οικογένεια ήταν εκεί στους κάμπους των Χαβδάτων, να καθαρίζει τον καρπό από τα δίχτυα, να τον μεταφέρει σε σακιά βιολογικά. “Ο καρπός πρέπει να αναπνέει μέχρι να φτάσει στο ελαιοτριβείο. Εμείς τον αποθηκεύουμε σε ειδικά σακιά και αυθημερόν τον μεταφέρουμε στο Ελαιοτριβείο”, τονίζει ο Μιχάλης.
Πηγή:lixouri.gr