Ληξούρι: Προπαρασκευαστικές συναντήσεις για την προετοιμασία του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου 8th International Colloquium on Historical Seismology
Αυτοδιοίκηση
07/10/2022 | 18:39

Στο πλαίσιο υλοποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης«Ανάπτυξη δικτύων γνώσης αντιμετώπισης κινδύνων σεισμικών καταστροφών» (Ο.Χ.Ε.Παλικής 1.1.1.2 ) του Δήμου Ληξουρίου με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)πραγματοποιήθηκε επίσκεψη μετά από πρόσκληση του Δήμου Ληξουρίου το διάστημα 14-22/09/2022στο Ληξούρι των συμβούλων του έργου Dr. Mariano Jesus Garcia Fernandez Διευθυντή Ερευνών, research seismologist, Department of Geology, Museo Nacional de Ciecias Naturales, Μαδρίτη, Ισπανία και Dr. Maria Josefa Jimenez Santos Διευθύντρια Ερευνών, research seismologist ,Department of Geology, Museo Nacional de Ciecias Naturales, Μαδρίτη, Ισπανία με την ιδιότητά της ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Σεισμολογικής Επιτροπής(ESC).

Το βασικό αντικείμενο της επίσκεψης ήταν να πραγματοποιηθούν προπαρασκευαστικές συναντήσεις για την προετοιμασία της διοργάνωσης του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου 8th International Colloquium on Historical Seismology που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2023 στο Ληξούρι.

Έγιναν επισκέψεις στους χώρους διεξαγωγής του συνεδρίου και σε σημεία σεισμο-γεωλογικού ενδιαφέροντος για την εξόρμηση υπαίθρου την τελευταία ημέρα του συνεδρίου.

Παρούσα ήταν και η επιστημονική υπεύθυνη του έργου καθηγήτρια σεισμολογίας του ΕΚΠΑ κ. Βασιλική Κουσκουνά.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Ληξουρίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer