Ληξούρι: Μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση [εικόνες]
Κοινωνία
23/12/2019 | 17:23

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στις 21-12-2019 στο Κλειστό Γυμναστήριο του Ληξουρίου. Συγκεκριμένα την εκδήλωση διοργάνωσε το ΚΔΑΠ- ΙΡΙΣ σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλληνίας (Μπατίνα Νέων Μουσικών), τη Γυναικεία Χορωδία Ληξουρίου (ΚΕΔΗΚΕ)  και χορωδία από τα δυο Δημοτικά Σχολεία της πόλης, με μαέστρο τον Χαράλαμπο Μακρή. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση των κεφαλονίτικων εθίμων του Δωδεκαημέρου από τα παιδιά του ΚΔΑΠ-ΙΡΙΣ με οπτική παρουσίαση και στη συνέχεια η μπαντίνα της Φιλαρμονικής παιάνισε χριστουγεννιάτικα άσματα, όπου μαθητές της τραγούδησαν και έπαιξαν τα σολιστικά μέρη των εορταστικών  χριστουγεννιάτικων ακουσμάτων. Στην είσοδο του Κλειστού Γυμναστηρίου, υπήρχαν οι υπέροχες καλλιτεχνικές χριστουγεννιάτικες δημιουργίες από τα παιδιά του ΚΔΑΠ-ΙΡΙΣ και την Εικαστική Ομάδα «ΜΟΡΦΕΣ». Τα χρήματα από αυτή την υπέροχη  χριστουγεννιάτικη αγορά, κατά επιθυμία του ΚΔΑΠ- ΙΡΙΣ, θα ενισχύσουν τη δημιουργία του παραρτήματος της Φιλαρμονικής Ληξουρίου, που πραγματοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Θέκλης από τον περασμένο Οκτώβριο.

Η επιτυχία της εκδήλωσης απέδειξε, πως, μπορούν να συμπράξουν για το καλύτερο αποτέλεσμα  διαφορετικοί φορείς Πολιτισμού και Εκπαίδευσης, όταν υπάρχει καλή διάθεση και σωστή επικοινωνία. Επίσης, την εκδήλωση στήριξε με τον πιο δυνατό τρόπο το Αυτοτελές Τμήμα  Πολιτισμού  του Δήμου Ληξουρίου.

Αξίζουν πολλά μπράβο σε όλους που δημιούργησαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση αυτή, πρωτίστως στα παιδιά που ήταν η ψυχή των υπέροχων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών.

Ο Αντιδήμαρχος

Δήμου Ληξουρίου

Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer