Άθλιες συνθήκες και ...πολλές υποσχέσεις
Ληξούρι: Κάνουν μάθημα σε κοντέινερ 3 χρόνια μετά τον σεισμό -Κραυγή αγωνίας από τους μαθητές [εικόνες+βίντεο]
Κοινωνία
11/11/2017 | 21:15

Τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, εξιστορούν σε ένα συγκινητικό βίντεο που έχουν αναρτήσει στο διαδίκτυο μαθητές του Ληξουρίου στην Κεφαλονιά.

Όπως εξηγούν στο βίντεο μετά τον σεισμό του 2014, κάνουν μαθήματα σε κοντέινερ δίπλα στη θάλασσα -σε αίθουσες με τρομερή υγρασία- και μάλιστα σε κάποιες από αυτές έχουν χαλάσει και τα κλιματιστικά!

Το «προσωρινό» μέτρο -αφού είχαν δοθεί υποσχέσεις πως θα ανακατασκευαστούν τα σχολεία τους- και θα επιστρέψουν εκεί, έγινε για αυτούς μόνιμο. Τρία χρόνια μετά εξακολουθούν να βιώνουν πρωτόγονες καταστάσεις θύματα της αδιαφορίας της Πολιτείας, για την αποκατάσταση των ζημιών στα σχολικά κτήρια.


Ελπίζουμε να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι και σύντομα οι μαθητές να έχουν το αυτονόητο , και να μην χρειάζεται να το διεκδικούν. Το zougla.gr επικοινώνησε με γονείς των μαθητών όπου μας περιέγραψαν με γλαφυρό τρόπο τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους στις αίθουσες- κοντέινερ.

Ο χειμώνας για τους μαθητές αυτούς είναι ένας εφιάλτης. Ελπίζουμε οι αρμόδιοι να πράξουν τα δέοντα ώστε να μην χρειαστεί να επανέλθουμε στο θέμα. Οι φωτογραφίες είναι αποκαλυπτικές όπως και το βίντεο όπου οι ίδιοι οι μαθητές εξιστορούν τα βάσανά τους.

Όπως βλέπετε οι ζημιές στα σχολικά κτήρια από τον σεισμό δεν έχουν αποκατασταθεί: 

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ