Ληξούρι: Έπαιξαν ποδόσφαιρο για τη Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών [εικόνες]
Ποδοσφαιρο
27/06/2022 | 10:49

Το Κέντρο Πρόληψης «Απόπλους» με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών πραγματοποίσε τουρνουά ποδοσφαίρου με σύνθημα: «Μιλάμε για την ουσία της ζωής». Στο τουρνουά συμμετείχαν οι ομάδες Κ14 και Κ16 των ακαδημαιών του Α.Ο. Παλληξουριακός και του Α.Ο. Εικοσιμίας.

Όπως αναφέρει το κέντρο πρόληψης «Απόπλους», η 26η Ιουνίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους, στις 27 Δεκεμβρίου 1987 από την γενική συνέλευση του ΟΗΕ, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Η εξάρτηση δεν εξαντλείται στην ατομική ψυχοπαθολογία, αλλά παίζει σημαντικό ρόλο το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον μέσα στο οποίο πραγματοποιείται η «συνάντηση» με τα ναρκωτικά. Οι τρέχουσες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες τόσο στον ελλαδικό όσο και στον ευρωπαϊκό χώρο σαφώς και έχουν επιδράσει αρνητικά στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό με αποτέλεσμα να καταγράφονται σημαντικές αλλαγές στον πληθυσμό των εξαρτημένων χρηστών.

Το Κέντρο Πρόληψης «Απόπλους» 22 χρόνια από την ίδρυσή του και με κεντρικό σύνθημα: «Μιλάμε για την ουσία της ζωής», έχει σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια πρόληψης των εξαρτήσεων αλλά και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας στην Κεφαλλονιά και την Ιθάκη, ενώ παρέχει ψυχοκοινωνική στήριξη σε άτομα και οικογένειες που έχουν εμπλακεί με τη χρήση ουσιών και γενικότερα με εξαρτητικές συμπεριφορές.

Σήμερα, καθώς το αποτύπωμα της πανδημίας της Covid-19 ενέτεινε τα καθημερινά προβλήματα του ευάλωτου πληθυσμού των εξαρτημένων ατόμων, χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη των δημοσίων δομών πρόληψης και θεραπείας για να επιτελέσουν καλύτερα το έργο τους.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer