Εκεί όπου η ιστορία συναντά την ομορφιά
Ληξούρι: Αρχοντιά και απλότητα σε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Ελλάδας [βίντεο]
08/09/2018 | 11:50

Το Ληξούρι Κεφαλονιάς είναι μια από τις πιο γραφικές πόλεις του νησιού και ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας.  Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη μετά το Αργοστόλι και η μεγαλύτερη στη χερσόνησο της Παλικής. Διακρίνεται για την απλότητά της και την ησυχία που αποπνέει.

Μία σύγχρονη, οργανωμένη πόλη με σειρές από δέντρα κατά μήκος των καλοφτιαγμένων δρόμων της, με όμορφα διακοσμημένες πλατείες και σπίτια με κήπους γεμάτους από λουλούδια.

Το Ληξούρι έχει πλούσια ιστορία αφού η αρχαία πόλη Πάλη, που ανήκε στις τέσσερις μεγαλύτερες πόλεις της κεφαλληνιακής τετράπολης, βρίσκεται λίγο βορειότερα, στην περιοχή του Παλιόκαστρου.

Το Ληξούρι είναι και η πατρίδα και του μεγάλου μας σατυρικού ποιητή Ανδρεά Λασκαράτου, του οποίου το άγαλμα στη παραλία έχει γυρισμένη τη πλάτη στο Αργοστόλι, όπως αναφέρει η παράδοση.

Γύρω από το Ληξούρι απλώνονται υπέροχες παραλίες, όπως η Πλατιά Άμμος που βρίσκεται στο δρόμο προς το χωριό Καμιναράτα και ο Μέγας Λάκκος που βρίσκεται στα νότια του Ληξουρίου και το μήκος της ξεπερνά τα 5χλμ. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και η παραλία Βάτσα, ενώ μια από της διασημότερες της περιοχής είναι η Κουνόπετρα, η οποία πήρε το όνομά της από τον βράχο που κουνιόταν ρυθμικά μέσα στη θάλασσα, φαινόμενο που σταμάτησε μετά τους σεισμούς του 1953.

Πηγή: madeingreece.news