Σύμμαχος ο καλός καιρός
Λαοθάλασσα στο Αργοστόλι για τα Θεοφάνεια -7χρονη έπεσε για το σταυρό! [εικόνες+βίντεο]
Εκκλησία
06/01/2018 | 14:23

Της Γιάννας Κουλουμπή

Μια πραγματική λαοθάλασσα μπορούσε κανείς να παρατηρήσει σήμερα το πρωί έξω από τον ιερό ναό Σισιωτίσσης στο Αργοστόλι, όπου ετελέσθη ο αγιασμός των υδάτων, μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ο κόσμος είχε κατακλύσει κυριολεκτικά τόσο την νέα παραλιακή Αργοστολίου όσο και την ιστορική γέφυρα Δεβοσσέτου από την οποία έπεσε και ο σταυρός στα νερά της λιμνοθάλασσας του Κουτάβου. Φέτος, μάλιστα, δεν ήταν μόνο ανδρική υπόθεση η βουτιά για το σταυρό, αφού η 7χρονη Διονυσία αψήφισε το κρύο και βούτηξε με χαρά. Το ίδιο και ο 12χρονος Άκης. Και τα δύο παιδιά έλαβαν από τον Μητροπολίτη ως δώρο έναν σταυρό μετά το πέρας της τελετής. 

Αξίζει να πούμε ότι πολλοί επίσημοι βρέθηκαν σήμερα στο ναό της Σισιωτίσσης, ανάμεσα στους οποίος ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς, κ. Αλέξανδρος Παρίσης, η περιφερειακή σύμβουλος, κα Σουζάνα Πεφάνη και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου, κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος.

Για άλλη μια χρονιά εξαιρετική παρουσία είχε η φιλαρμονική Αργοστολίου “Διονύσιος Λαυράγκας”, ενώ τα πλοιάρια που συμμετείχαν στον αγιασμό ήταν περισσότερα από κάθε φορά. Ο Ναυτικός Όμιλος Αργοστολίου και ο ΝΟΚΙ τέλος συμμετείχαν με τα σκάφη τους και τους αθλητές του να φορούν τις στολές τους. Πολλά μπράβο σε όλους!

Σημαντικο: Μέχρι και ο Μητροπολίτης, όταν είδε το πλήθος του κόσμου στη νέα παραλιακή απευθυνόμενος στο Δήμαρχο, του είπε “μπράβο Αλέξανδρε, ωραία την έκανες την παραλία”, με τον Δήμαρχο να χαμογελά χαρούμενος.

Χρόνια πολλά σε όλους, να μας δίνει φώτιση ο Θεός!

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer