Κλίμα κατάνυξης
Λαμπρός Πολυαρχιεαρατικός Εσπερινός στον Άγιο Γεράσιμο -Γιορτάζει η Κεφαλονιά [εικόνες]
Εκκλησία
20/10/2017 | 01:00

Της Γιάννας Κουλουμπή

Με τους πιστούς να συρρέουν συνεχώς και σε πραγματικό κλίμα κατάνυξης, ολοκληρώθηκε ο λαμπρός πολυαρχιερατικός εσπερινός στην μεγάλη εκκλησία του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά, για την εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Πολιούχου του νησιού μας.
Στον εσπερινό χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, ενώ συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Κισάμου και Σελίνου, κ. Αμφιλόχιος, Κεφαλληνίας, κ. Δημήτριος, καθώς και ο Κεφαλλονίτης στην καταγωγή Επίσκοπος Κερνίτσης, κ. Χρύσανθος.
Στο κήρυγμά του ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην ζωή του Αγίου Γερασίμου, εστιάζοντας στα χαρακτηριστικά της ταπείνωσης, της πίστης και της ασκητικής ζωής του. Από την τελευταία πήρε αφορμή για να ζητήσει από τους πιστούς να βιώσουν στην καρδιά τους τα χαρακτηριστικά με τα οποία πορεύτηκε ο Άγιος. Συγχρόνως επεσήμανε πως δεν μπορούμε να μιλάμε για χριστιανική ζωή χωρίς άσκηση, δεν υπάρχει ορθόδοξη εκκλησία χωρίς άσκηση. Μόνο με αυτήν, παρά την ειρωνεία και την αλαζονεία με τις οποίες αντιμετωπίζεται στην εποχή μας δυστυχώς, θα μπορέσει ο πιστός να γίνει κοινωνός της βασιλείας του Θεού.
Μετά το πέρας του λαμπρού εσπερινού ακολούθησε ιερά αγρυπνία, η οποία είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, ενώ οι πιστοί προσέρχονται συνεχώς για να προσευχηθούν και να προσκυνήσουν τα λείψανα του Αγίου μας.
Χρόνια Πολλά σε όλους!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer