Συνεχίζεται σήμερα σε Αργοστόλι και Ληξούρι
Λαμπρή έναρξη με Νίκο Αλιβιζάτο για το ΙΑ’ Διεθνές Πανιόνιο Συνέδριο – Ενθουσίασε το κοινό το Λύκειο Ελληνίδων
Πολιτισμός
22/05/2018 | 11:52

Της Γιάννας Κουλουμπή

Με κάθε επισημότητα άνοιξε τις πύλες του το ΙΑ’ Διεθνές Πανιόνιο Συνέδριο στο Δημοτικό Θέατρο “Ο Κέφαλος”, χθες το βράδυ, με μεγάλο αριθμό συνέδρων να δίνουν “το παρών” και με την παρουσίαση του καθηγητή κ. Νίκου Αλιβιζάτου και το Λύκειο Ελληνίδων να ενθουσιάζει το κοινό με τις χορευτικές του ικανότητες.

 

 Μετά τους χαιρετισμούς, την ενημέρωση για τον θεσμό των Πανιονίων Συνεδρίων έκανε η τ. αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μέλος του Δ. Σ. της Εταιρείας Κεφαλληνιακών Ιστορικών Ερευνών, κα Δώρα Μαρκάτου. Ακολούθως ο ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Νίκος Αλιβιζάτος πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα “Η δια σφαιριδίων ψηφοφορία: Μια επτανησιακή συμβολή που εξακολουθί να σημαδεύει την πολιτική αντιπαράθεση στη χώρα μας”.

Η πρώτη ημέρα του συνεδρίου ολοκληρώθηκε με την καλλιτεχνική εκδήλωση πανεπιστημιακού χαρακτήρα προς τιμήν της εθνικής επετείου για την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα από το Λύκειο Ελληνίδων. Η παρουσία των χορευτών ήταν μοναδική και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Το ΙΑ διεθνές Πανιόνιο Συνέδριο συνεχίζεται σήμερα στην Κοργιαλένειο βιβλιοθήκη και το Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου το πρωί, καθώς και στο Ληξούρι το απόγευμα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia