Τριήμερος εορτασμός
Λαμπρά θα εορτασθεί και φέτος η μνήμη του Άγιου Γεράσιμου -Ποιοι Μητροπολίτες έρχονται στα Ομαλά -Το Πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί
Εκκλησία
11/08/2019 | 07:00

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα εορτασθεί με λαμπρότητα τόσο η Κοίμηση της Θεοτόκου στη Παναγία τη Φιδούσα τον 15αυγουστο στο Μαρκόπουλο, όσο και ο εορτασμός του προστάτη μας Αγίου Γεράσιμου στις 16 Αυγούστου στα Ομαλά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ekefalonia.gr έχουν καλεστεί από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Δημήτριο και έχουν αποδεχθεί με χαρά την πρόσκληση οι Μητροπολίτες Πατρών, κ Χρυσόστομος, Νέας Κρίνης & Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος καθώς και ο  μας θεοφιλέστατος Επίσκοπος Οβύδου κ. Κύριλλος.

Μάλιστα πληροφορίες του ekefalonia.gr κάνουν λόγο ότι στις εορταστικές εκδηλώσεις στο Μαρκόπουλο θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης κ. Δημήτριος.

Το Πρόγραμμα εορτασμού

Φέρεται εις γνώσιν του ευσεβούς  Λαού  της Κεφαλληνίας  ότι  μετά πάσης  λαμπρότητος  και  μεγαλοπρεπείας, θα εορτασθή η Ιερά  Μνήμη του Προστάτου της νήσου μας και των απανταχού της γης διαβιούντων Κεφαλλήνων, Οσίου  Πατρός ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ του  θαυματουργού,  κατά  το  κάτωθι  Πρόγραμμα :

ΠΕΜΤΤΗ  15 – 08 – 2019

ΩΡΑ 5.30 μ.μ. Ιερά Παράκλησις προ του Ι. Σκηνώματος και μεταφορά Αυτού  εις τον νέον  Ιερόν Ναόν όπου  θα  ψαλή  ο Μικρός Εσπερινός.

ΩΡΑ 9.00 μ.μ.  Μέγας Εσπερινός της εορτής  τη συμμετοχή  Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων και εν συνεχεία Ιερά Αγρυπνία.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   16 – 08 – 2019  

ΩΡΑ  7.00 π.μ. Όρθρος και εν συνεχεία Θ. Λειτουργία με Αρχιερατικόν Συλλείτουργον.

ΩΡΑ 11.00 π.μ. Λιτάνευσις  του Ι. Σκηνώματος  τη συμμετοχή  του  Κλήρου, Μοναχών όλων των Ι. Μονών της Ι. Μητροπόλεως, των   Επισήμων  και  του λαού.

ΩΡΑ 12.00 μ.μ. Πέρας Λιτανείας και τοποθέτησις του Ιερού  Σκηνώματος  εντός  του νέου Ι. Ναού προς συνέχισιν του προσκυνήματος.

ΩΡΑ 5.30 μ.μ. Εσπερινός εις την Ιεράν Μονήν Αγίου Γερασίμου

ΩΡΑ 8.00 μ.μ. Ιερά Παράκλησις εις τον Μητροπολιτικόν Ιερόν Ναόν  Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αργοστολίου.

ΩΡΑ  9.00 μ.μ.  Λιτάνευσις  της Ι. Εικόνος  του Αγ. Γερασίμου εις  οδούς  της  πόλεως, ως ιδιαιτέρα εκδήλωσις  των κατοίκων του Αργοστολίου προς  τον Άγιον

ΣΑΒΒΑΤΟ  17 – 08 – 2019

ΩΡΑ 8.30 μ.μ. Εις το Σπήλαιον του Αγ. Γερασίμου Λάσσης Αργοστολίου,  ένθα το πρώτον ησκήτευσεν ο Αγιος Γεράσιμος, θα ψαλή Ιερά Παράκλησις μετά  των εγκωμίων του  Αγίου.

Από 17ης  μέχρι και της 22ας  Αυγούστου εις  την Ιερά Μονή Αγ.  Γερασίμου, θα  τελήται  Θεία Λειτουργία από 7.30-10 π.μ. και το  εσπέρας από 5:30 – 7:00, ο Εσπερινός της ημέρας  μετά  Παρακλήσεως  του Αγίου και  θείου  Κηρύγματος

ΑΠΟΔΟΣΙΣ  ΕΟΡΤΗΣ  ΑΓΙΟΥ  ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ  

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  23 – 08 – 2019

ΩΡΑ 7.00 π.μ. Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατική θεία Λειτουργία εις τον νέον  Ιερό  Ναό

ΩΡΑ 11.00 π.μ. Λιτάνευσις του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου  Γερασίμου

ΩΡΑ 12.00 π.μ. Πέρας Λιτανείας και τοποθέτησις   του  Ιερού  Σκηνώματος  εντός  της μεγάλης Λάρνακος της Κοιμήσεως, ένθα ο Τάφος του  Αγίου.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer