Λαϊκή Συσπείρωση Ληξουρίου: Μόνη τους έγνοια η συγκάλυψη των ευθυνών της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων τους στην διάλυση της ΥΔΟΜ
Αυτοδιοίκηση
09/04/2024 | 10:58

Η Δημοτική Αρχή Κατσιβέλη (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) σε κοινό μέτωπο με την Παράταξη του κ. Μεσσάρη έχουν ως μοναδική τους έγνοια την υστεροφημία της πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ καθώς και της Ε.Ε. Το μόνο ιερό και όσιο που υπερασπίζουν είναι η πολιτική και τα κόμματα που, εκτός των άλλων, μέσω των μηδενικών προσλήψεων Μηχανικών, αποψίλωσαν και διέλυσαν συστηματικά τα τελευταία 15 χρόνια την Υπηρεσία Δόμησης στο νομό. Φροντίζοντας επιμελώς να κρύψουν, στο ψήφισμα που κοινά ψήφισαν στο Δ. Συμβούλιο (8/4/2024), τις ευθύνες των παραπάνω κομμάτων που ευθύνονται για το σοβαρό πρόβλημα της αναστολής υποστήριξης του Δήμου Ληξουρίου από το Δήμο Αργοστολίου λόγω έλλειψης προσωπικού, ουσιαστικά γυρίζουν την πλάτη στην τοπική κοινωνία.
Με προεξάρχουσα την Δ. Αρχή που λαθροχειρώντας και αποπροσανατολίζοντας ανάλογα, εστίασε το πρόβλημα αποκλειστικά και μόνο στη μονομερή απόφαση του Δήμου Αργοστολίου να διακόψει δηλαδή τη μέχρι σήμερα υποστήριξη των υπηρεσιών Δόμησης στους Δήμους Ληξουρίου, Σάμης και Ιθάκης λόγω σοβαρής υποστελέχωσης, την σκυτάλη πήρε η παράταξη του κ. Μεσσάρη. Η συγκεκριμένη παράταξη αφού ξιφούλκησε με ανέξοδους και ανερμάτιστους λεονταρισμούς, τελικά συμφώνησε από κοινού με την Δ. Αρχή ότι, ουδεμία πολιτική ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ υπάρχει για το πρόβλημα και ότι τελικά η «λύση» βρίσκεται στην άρση της απόφασης του Δήμου Αργοστολίου!!! Ουσιαστικά αναπαράγει τα πρόχειρα και πρόσκαιρα μπαλώματα μέσω της μετάγγισης προσωπικού (κυρίως διοικητικού) από τον ένα Δήμο στον άλλον, αναπαράγοντας έτσι τα αδιέξοδα και κλείνοντας ουσιαστικά την προοπτική ο Δήμος Ληξουρίου να συγκροτήσει επιτέλους δική του ΥΔΟΜ.
Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί ότι η τακτική των παραπάνω παρατάξεων στο Δήμο Ληξουρίου να συγκαλύπτουν συστηματικά την πολιτική που τσακίζει το λαό και που δημιουργεί και το συγκεκριμένο πρόβλημα, δεν τις αποκαλύπτει απλά, αλλά τις καθιστά μέρος του προβλήματος. Ακόμη και αν πρόχειρα διευθετηθεί όπως επιδιώκουν, το πρόβλημα θα επιστρέψει δριμύτερο λόγω της στρατηγικής πολιτικής της Ε.Ε. και των κυβερνήσεών τους της «γενικευμένης –δηλαδή- προσπάθειας ιδιωτικοποίησης κρίσιμων Δημόσιων Λειτουργιών» όπως αναφέρει και το συνδικαλιστικό όργανο των μηχανικών του Δημοσίου (ΕΜΔΥΔΑΣ) που προειδοποιεί για την απαράδεκτη κατάσταση στις Υπηρεσίες Δόμησης σε όλη τη χώρα.
Η Λαϊκή Συσπείρωση προς εξαγωγή πολύτιμων συμπερασμάτων καταθέτει στο λαό το ψήφισμα που απέρριψαν συλλήβδην οι παραπάνω παρατάξεις.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
για τις υπηρεσίες Δόμησης.

Η χρόνια υποστελέχωση και των υπηρεσιών δόμησης σε όλη την Ελλάδα κάτω από το βάρος των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που υλοποιούνται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, έχει οδηγήσει σε μια εκρηκτική κατάσταση που με την σειρά της καταλήγει στην όλο και μεγαλύτερη απεμπλοκή του Κράτους από το ευαίσθητο ζήτημα λειτουργίας των Υπηρεσιών Δόμησης και την εκχώρησή τους σε ιδιώτες.
Οι προσωρινές λύσεις – μπαλώματα όπως, οι συμβάσεις Διαδημοτικής συνεργασίας εν αναμονή χρόνια τώρα μιας ενίσχυσης του προσωπικού με μηχανικούς κατάλληλης ειδικότητας, η πρόσληψη ιδιωτών μηχανικών μέσω Αναπτυξιακών Οργανισμών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου κ.α., αποδείχτηκαν πως όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά απεναντίας δημιουργούν προβλήματα επάρκειας αλλά ακόμη και αξιοπιστίας και εγκυρότητας.
Το Δ.Συμβούλιο του Δήμου Ληξουρίου απαιτεί:
– Να γίνουν άμεσα προσλήψεις όλου του απαραίτητου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας ώστε οι Δήμοι Ληξουρίου, Σάμης και Ιθάκης να ιδρύσουν Υπηρεσίες Δόμησης που θα καλύπτουν τις ανάγκες εντός των διοικητικών τους ορίων.
– Να υπάρξει επιτέλους αλλαγή του θεσμικού πλαισίου προσλήψεων ώστε αυτές να μπορούν να γίνουν με «fast track» διαδικασίες για να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος πρόσληψης.
– Να υπάρξουν ουσιαστικές αυξήσεις στους μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων στις υπηρεσίες δόμησης, ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο των παραιτήσεων λόγω εξοντωτικών συνθηκών και όγκου εργασίας.
– Να υπάρξει επιτέλους εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών στις Υπηρεσίες Δόμησης με σύγχρονο εξοπλισμό, που θα καθιστά αξιόπιστη και αποτελεσματική την εργασία των μηχανικών.
– Να μην υπάρξει καμιά εκχώρηση αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιών Δόμησης σε ιδιώτες.
– Να μην διακοπεί κανένα εργοταξιακό ρεύμα στο Δήμο Ληξουρίου όσο διαρκεί το πρόβλημα της αναστολής λειτουργίας της ΥΔΟΜ και να ενισχυθεί η ρευματοδότηση ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες λειτουργίας των εργοταξίων που είναι σε εκκρεμότητα.

ΛΗΞΟΥΡΙ 9/4/2024 Η Λαϊκή Συσπείρωση

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer