Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων για κατεδαφίσεις σεισμόπληκτων κτιρίων Ληξουρίου: ”Εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές και εσείς, ποσοστά, κέρδη και ζημιές”
Αυτοδιοίκηση
30/03/2023 | 18:00

Στις 20 Γενάρη 2014 έγινε ο πρώτος σεισμός στην περιοχή του Ληξουρίου Κεφαλονιάς. Οι δηλώσεις της τότε κυβέρνησης της ΝΔ και της τότε Περιφερειακής Αρχής της ΝΔ, για άμεση αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών (Οδικό δίκτυο, Δημαρχείο, Θέατρο, ΕΠΑΛ, Γυμνάσιο Αγίας Θέκλης, Μαντζαβινάτειο κ.α.) αλλά και για την κατεδάφιση των ιδιωτικών κατοικιών που είχαν κριθεί μη επισκευάσιμες και η ανέγερση νέων Εργατικών Κατοικιών, ήταν κατηγορηματικές. Αντίστοιχες ήταν οι δηλώσεις και της επόμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της Περιφερειακής Αρχής του ΣΥΡΙΖΑ. Το γαϊτανάκι των δηλώσεων σέρνει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και η σημερινή Περιφερειακή Αρχή ΝΔ,ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αφού οι υποσχέσεις στο μεγαλύτερο μέρος τους δεν υλοποιήθηκαν.

Τα ελάχιστα που έχουν γίνει, 10 χρόνια μετά από τους σεισμούς, είναι κάτω από την πίεση που υπάρχει μέσα από τους συλλογικούς φορείς των εργαζομένων και των κατοίκων αλλά και τις συνεχείς παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ.

Μετά τα Τέμπη έμειναν πάλι μόνο στα δακρύβρεχτα λόγια για να κατευνάσουν τον θυμό και την λαϊκή οργή. Γιατί τα «Τέμπη» είναι δεκάδες χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα, σε εργασιακούς χώρους, σε όλα τα μεταφορικά μέσα, στο οδικό δίκτυο κ.α.

Ένα από αυτά είναι και τα σεισμόπληκτα κτίρια στο Ληξούρι Κεφαλονιάς που δεν έχει ολοκληρωθεί η κατεδάφιση τους 10 χρόνια τώρα, με τον κίνδυνο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες να είναι καθημερινός και μάλιστα στην πιο σεισμογενή περιοχή της Ελλάδας.

Οι Επερωτήσεις και οι παρεμβάσεις μας συνεχής και επαναλαμβανόμενες, με τελευταία την Επερώτηση που κάναμε στην συνεδρίαση του Π.Σ. στις 19.03.203 (επισυνάπτεται).

Η απάντηση που μας δόθηκε από την Περιφερειακή Αρχή μέσω του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς ήταν:

«…Το έργο σταμάτησε γιατί ο Δήμος χωρίς να το γνωρίζει έκανε το αίτημα του στο Π.Τ.Α. ενώ έπρεπε να περάσει από την Περιφέρεια. Και αυτό το γραφειοκρατικό πρόβλημα σταμάτησε την χρηματοδότηση… Τα τελευταία μας νέα είναι ότι μέσα σε 10-15 ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί αυτή η γραφειοκρατική αλλαγή που πρέπει να γίνει. Η σημερινή καθυστέρηση οφείλεται στο Υπουργείο… Θα γίνει το υπόλοιπο 20%, στη συμφωνία δε με τον εργολάβο είναι να κατεδαφίσει και ένα επικίνδυνο κτίριο που βρίσκεται μέσα στο Ληξούρι και αποτελεί πρόβλημα για τους κατοίκους…».

Όχι μόνο πέρασε το 10ήμερο και δεν ξεκίνησε ο εργολάβος, αλλά την επόμενη μέρα της Επερώτησης μας, στις 20.03.2023, η εργολαβία διαλύθηκε (επισυνάπτεται η Απόφαση Διάλυσης) και όπως αναφέρει η απόφαση: «…έχει παρέλθει το δίμηνο από την δήλωση διακοπής εργασιών, λόγω καθυστέρησης πληρωμών…» από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η απάντηση από την Περιφερειακή Αρχή ότι έχει μείνει το 20% των κτιρίων που δεν έχουν κατεδαφιστεί, δείχνει την αντίληψή και τις προτεραιότητες που έχει. Λες και εάν πέσει στο κεφάλι των κατοίκων ένα κτίριο από το 20%, οι συνέπειες για την ζωή και την ασφάλεια τους θα είναι διαφορετικές. Δείχνει ότι υπηρετεί, τη λογική του μικρότερου κακού, κατεδαφίζουμε λίγο-λίγο αφού δεν υπάρχει χρηματοδότηση και όποιος επιζήσει. Δείχνει ότι ασπάζεται τη λογική του κόστους-οφέλους, τα αποτελέσματα της οποίας βιώνουμε στην Υγεία, στις μεταφορές, στην σχολική στέγη, στην αντιπλημμυρική προστασία και σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

Απαντάμε, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές και εσείς ποσοστά, κέρδη και ζημιές.


Παρακάτω η Επερώτηση της ΛΑ.ΣΥ και η απόφαση διάλυσης

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Γιατί διακόπηκαν οι εργασίες κατεδάφισης των σεισμόπληκτων κτιρίων του 2014, στην περιοχή Ληξουρίου Κεφαλονιάς, την χρηματοδότηση των οποίων έχει την ευθύνη η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων; Τι πρόκειται να κάνετε γι’ αυτό;

Χιλιάδες εργαζόμενοι, μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχοι σε όλη τη χώρα με τη συγκλονιστική συμμετοχή στην απεργία και στις άλλες κινητοποιήσεις εκφράζουν την οδύνη τους, την οργή τους για τους νεκρούς και τραυματίες και απαιτούν το έγκλημα στα Τέμπη, να μην συγκαλυφθεί, να μην παραγραφεί .

Η έλλειψη μέτρων ασφάλειας του Σιδηροδρομικού δικτύου δεν είναι η μοναδική περίπτωση που ο λαός μας νοιώθει ως απειλή για την ζωή του. Είναι κάτι που δεν αφορά τους κατοίκους των νησιών μας; Ήταν μια εξαίρεση και ένα ανθρώπινο λάθος, όπως προσπαθούν να μας πείσουν;

Όχι. Γιατί για άλλη μια φορά η ίδια η ζωή αποδεικνύει μια πραγματικότητα ,που δεν είναι μακριά μας. Είναι εδώ στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη – όπως σε όλη την Ελλάδα- με την έλλειψη αντισεισμικής θωράκισης, προστασίας και δευτεροβάθμιων ελέγχων, όλων των δημόσιων υποδομών (παιδείας-υγείας-πρόνοιας κ.λ.π.), οι τραγικές ελλείψεις οδικής ασφάλειας, οι σημαντικότατες ελλείψεις αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αλλά και αντικεραυνικής προστασίας. Οι ελλείψεις στις δομές υγείας, με εγκαταλελειμμένες ολόκληρες περιοχές ( Έρισσος, Πρόνοι, Βόρεια Ιθάκη κ.α.). Είναι τα εγκαταλελειμμένα ετοιμόρροπα κτίρια από του σεισμούς του 2014 στο Ληξούρι.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι:

από ένα ανθρώπινο λάθος
από έλλειψη ατομικής ευθύνης
από «την γραφειοκρατία», τις «παθογένειες» και το «κακό εναπομείναν προσωπικό» που δεν πρόλαβαν οι κυβερνήσεις να το αξιολογήσουν και να το απολύσουν.
από την « κακιά την χώρα και την κακιά την ώρα».
Είναι από την συλλογική, διαχρονική ευθύνη που έχει αυτό το αστικό κράτος (κυβέρνηση, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Δήμοι) -και το μοντέλο της καπιταλιστικής ανάπτυξης που έχει ως κριτήριο την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών ομίλων, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία τους, σε βάρος των λαϊκών αναγκών, της ζωής και της ασφάλειας του λαού μας, στα πλαίσια πάντα των κατευθύνσεων της Ε.Ε.

Αυτό αναδεικνύεται από τα σεισμόπληκτα προς κατεδάφιση κτίρια στο Ληξούρι, με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο όπως φαίνεται παρακάτω:

01.2014: Σεισμοί στην Κεφαλονιά.
03.2014: Απόφαση του Υπουργείου Υποδομών για χρηματοδότηση της Π.Ε. Κεφαλονιάς & Ιθάκης με το ποσό των 460.000 ευρώ για τις κατεδαφίσεις και υποστυλώσεις των σεισμόπληκτων κτιρίων.
03.2014: Απόφαση του Υπουργείου Υποδομών για ορισμό του υπόλογου διαχειριστή του έργου.
07.2014: Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και Δήμου Κεφαλονιάς για τις κατεδαφίσεις και υποστυλώσεις των σεισμόπληκτων κτιρίων.
«…Το έργο δεν ολοκληρώθηκε λόγω μη χορήγησης της συνολικά απαιτούμενης χρηματοδότησης…». Απόσπασμα από το άρθρο 1 της νέας Προγραμματικής μεταξύ Π.Ι.Ν. και Δήμου Αργοστολίου στις 07.09.2021.
06.2017: Απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας που ενέκρινε το ποσό των 2.150.000 ευρώ στην Π.Ε. Κεφαλονιάς & Ιθάκης.
17.2017: Απόφαση του Π.Σ. για Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Π.Ι.Ν και Δήμου Κεφαλονιάς για τις υποστυλώσεις και κατεδαφίσεις των σεισμόπληκτων κτιρίων.
02.2018: Τροποποιητική Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Π.Ι.Ν. και Δήμου Κεφαλονιάς για τις κατεδαφίσεις και υποστυλώσεις των σεισμόπληκτων κτιρίων.
«…είχαν ως αποτέλεσμα τη δυσχέρεια συντονισμού των Υπηρεσιών της Π.Ε. Κεφαλονιάς και του Δήμου, με αποτέλεσμα να λήξει η Προγραμματική Σύμβαση…». Απόσπασμα από το άρθρο 1 της νέας Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Π.Ι.Ν. και Δήμου Αργοστολίου στις 07.09.2021.
09.2021:Νέα Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Π.Ι.Ν. και Δήμου Αργοστολίου για τις υποστυλώσεις και κατεδαφίσεις των σεισμόπληκτων κτιρίων.
05.2022: Από το Δελτίο Τύπου του Δήμου Ληξουρίου: «…Ο ανάδοχος του έργου ξεκίνησε τις κατεδαφίσεις των σεισμόπληκτων κτηρίων από τις Εργατικές Πολυκατοικίες και σταδιακά θα προχωρήσει και στα επόμενα χαρακτηρισμένα «κόκκινα» κτήρια σε όλη την Παλική.
01.2023: Με βάση το Χρονοδιάγραμμα της Προγραμματικής Σύμβασης, θα έπρεπε να περαιωθεί το έργο.
06.2023: Απόσπασμα από την ανάρτηση του Δήμου Ληξουρίου: «…Στην κατεδάφιση του ετοιμόρροπου κτηρίου στην οδό Βίκ. Χαριτάτου προχώρησε σήμερα ο Δήμος Ληξουρίου. Λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας και κυρίως λόγω της διακοπής εργασιών από τον εργολάβο που έχει αναλάβει τις κατεδαφίσεις των ετοιμόρροπων σε όλη την Παλική, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση…».
Σήμερα βρισκόμαστε στην διακοπή των εργασιών κατεδάφισης των σεισμόπληκτων κτιρίων λόγω μη χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την Περιφερειακή Αρχή (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ). Αποδεικνύεται άλλη μια φορά την ώρα που πακτωλός εκατομμυρίων πηγαίνει στους επιχειρηματικούς ομίλους (τουρισμού, Α.Π.Ε., Διαχείρισης Αποβλήτων κ.α.) δεν εξασφαλίζεται ομαλή χρηματοδότηση για μια σοβαρή λαϊκή ανάγκη που είναι η κατεδάφιση των ετοιμόρροπων σεισμόπληκτων κτηρίων εδώ και πλέον 9 χρόνια σε μία ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή! Αυτό πρέπει να προβληματίσει και να βγουν και τα αναγκαία συμπεράσματα από τον λαό.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι τα κέρδη των ομίλων και οι λαϊκές ανάγκες δεν συμβιβάζονται.

Με βάση τα παραπάνω Επερωτάται η κ. Περιφερειάρχης:

Γιατί ενώ έχουμε μπει στον 10ο χρόνο μετά τους σεισμούς – 20.01.2014 – και έχουν περάσει οι Περιφερειακές Αρχές Σπύρου(ΝΔ), ΑΝΑΣΑ (ΣΥΡΙΖΑ), σημερινή (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ), αλλά και οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ δεν έχουν ολοκληρωθεί οι κατεδαφίσεις;
Πως διασφαλίζεται η ασφάλεια των διερχόμενων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών στην Παλική από την ενδεχόμενη πτώση των κτιρίων;
Γιατί δεν κάνατε καμία παρέμβαση όταν σταμάτησε η ροή χρηματοδότησης εδώ και μήνες για να επιλυθεί το θέμα;
Ποιες είναι οι άμεσες ενέργειες σας για να ξεκινήσει ξανά το έργο και πότε θα ολοκληρωθεί;

 

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ν. Γκισγκίνης, Δ. Κεφαλληνός, Ε. Κολυβά, Α. Μπαλού, Χ. Χαραλάμπους

 

15.03.2023

ΘΕΜΑ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ: «Δαπάνες για Κατεδαφίσεις, Καθαιρέσεις, Υποστυλώσεις Σεισμοπλήκτων Κτιρίων Λόγω του Σεισμού της 20ης Ιανουαρίου 2014 στις Περιφερειακές Ενότητες Κεφ/νίας και Ιθάκης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων».

Λαμβάνοντας Υπόψη:

Την υπ’ αριθ. 5/2019 (ΑΔΑ: ΩΨΠΘ46ΜΓΤΤ-73Υ)Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου με την οποία εγκρίθηκε το Πρακτικό 6 της Επιτροπής διαγωνισμού και κατακυρώθηκε η σύμβαση στον μειοδότη με την επωνυμία «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΤΕ» με ποσοστό μέσης έκπτωσης τριάντα τρία επί τοις εκατό (33,00%).
Την υπ’ αριθ. 771/2021 Πράξη του Ε’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τον προσυμβατικό έλεγχο νομιμότητας.
Η με αριθ. πρωτ.:23299/03-12-2021 Προγραμματική Σύμβαση για το εν λόγω έργο μεταξύ των συμβαλλομένων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας & του Δήμου Αργοστολίου.
Την από 20/12/2021 Υπεύθυνη Δήλωση περί οψιγενών μεταβολών κατά την έννοια του άρθρου 104 του ν. 4412/2016, Πρβλ. άρθρο 105 παρ. 3 δ) του ν. 4412/2016
Τα συμβατικά Τεύχη του Έργου και ειδικότερα την υπ’ αριθμ. Πρωτ.: 4572/17-3-2022 Σύμβαση κατασκευής του έργου: «Δαπάνες για Κατεδαφίσεις, Καθαιρέσεις, Υποστυλώσεις Σεισμοπλήκτων Κτιρίων Λόγω του Σεισμού της 20ης Ιανουαρίου 2014 στις Περιφερειακές Ενότητες Κεφ/νίας και Ιθάκης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων», (ΑΔΑ: 6Δ4Ξ46ΜΓΤΤ-ΠΧΞ).
Την υπ’ αριθμ. πρωτ. 6591/15-4-2022 (ΑΔΑ: Ψ6Κ646ΜΓΤΤ-ΜΓ7) Απόφαση Δ.Τ.Υ. περί: Ορισμού Επιβλεπόντων έργου-Επιτροπών του Ν.4412/2016 (ΦΕΚ 147Α’/08-8-2016), όπως ισχύει.
Η με Α.Π. 11036/27-6-2022 αίτηση αναδόχου με την υποβολή του 1ου Λογαριασμού που αντιστοιχεί στην 1η πιστοποίηση εργασιών του έργου, ποσού 162.431,36 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.
Η με αριθμ. πρωτ.11036/27-6-2022 έγκριση της 1ης πιστοποίησης εργασιών.
Η με Α.Π. 15480/06-9-2022 αίτηση αναδόχου με την υποβολή του 2ου Λογαριασμού που αντιστοιχεί στη 2η πιστοποίησης εργασιών του έργου, ποσού 84.984,91 €
συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Η με αριθμ. πρωτ.15480/19-9-2022 έγκριση της 2ης πιστοποίησης εργασιών.
Την ειδική δήλωση διακοπής εργασιών και του περιεχομένου της, του Αναδόχου με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 22903/15-12-2022 εισερχόμενο έγγραφο στην Διευθύνουσα Υπηρεσία του Έργου.
Τα Άρθρα 136-παρ.11, 137-παρ.1,2, 152-παρ.10, 161-παρ.2.γ), 5 του Ν.4412/2016 (ΦΕΚ 147α’/08-8-2016), Όπως τροποποιήθηκε και ίσχυε την 23-2-2018.
Η Υποπαράγραφος Ζ.5-παρ.1 του Ν.4152/2013 (ΦΕΚ 107α’/09-5-2013).
Το υπ’ αριθμ. πρωτ.16718/21-9-2022 έγγραφο της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών/Τμήμα Λογιστηρίου-Προϋπολογισμού & Προμηθειών με αποστολή φακέλου δικαιολογητικών στο
Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ιονίων Νήσων με φάκελο για την εξόφληση του 1ου Λογαριασμού του εν’ θέματι έργου.
Το υπ’ αριθμ. πρωτ.20110/07-11-2022 έγγραφο της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών/Τμήμα Λογιστηρίου-Προϋπολογισμού & Προμηθειών με αποστολή φακέλου δικαιολογητικών στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ιονίων Νήσων με φάκελο για την εξόφληση του 2ου Λογαριασμού του εν’ θέματι έργου.
Η υπ’ αριθμ. πρωτ.: 23732/03-1-2023 (ΑΔΑ: 6ΚΙ946ΜΓΤΤ-Μ4Θ) Απόφαση αποδοχής ειδικής δήλωσης διακοπής εργασιών.
Το αίτημα του αναδόχου με αριθμ. πρωτ. 3069/17-2-2023 για διάλυση της σύμβασης του εν’ θέματι έργου, σύμφωνα με το άρθρο 161-παρ.2γΝ.4412/2016, όπως ίσχυε την 23-2­2018, ημερομηνία που καταρτίστηκαν οι όροι δημοπράτησης και η έγκριση των τευχών της σύμβασης με την υπ’ αριθμ. 57/2018 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κεφαλλονιάς (ΑΔΑ: ΩΨΤΝΩΕ5-ΝΕΠ).
: 1.272.100,44 € (με ΦΠΑ).

: 08-5-2018.

: 205/2019 (ΑΔΑ: ΩΨΠΘ46ΜΓΤΤ-73Υ) Απόφαση Ο.Ε. Δήμου Αργοστολίου.

: 17/3/2022.

: 687.344,59 € (χωρίς ΦΠΑ).

: 33 %.

: 300 ημερολογιακές ημέρες (μέχρι 11/1/2023).

και καθότι:

α. για την πληρωμή των εγκεκριμένων από την Διευθύνουσα Υπηρεσία του 1ου και 2ου λογαριασμού που αντιστοιχούν στην 1η και 2η πιστοποίηση εργασιών του εν’ θέματι έργου, πραγματοποιήθηκαν οι πληρωμές όλων των φόρων, ασφαλιστικών εισφορών και κρατήσεων, δηλαδή προσκόμιση από τον ανάδοχο όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών πληρωμής, σύμφωνα με το άρθρο 152-παρ.8 Ν.4412/2016, όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει, και άρα έχει εκπληρώσει τις συμβατικές και νομικές του υποχρεώσεις [Υποπαραγράφος Ζ5-παρ.1 Ν.4152/2013 (ΦΕΚ 107Α’/09-5-2013)].

β. έχει παρέλθει το δίμηνο από τη δήλωση διακοπής εργασιών, λόγω καθυστέρησης πληρωμών, σύμφωνα με την παρ.9 του άρθρου 152 Ν.4412/2016, όπως ίσχυε την 23-2-2018.

Αποφασίζουμε

Την Αποδοχή διάλυσης της σύμβασης-σχετική (5) του έργου με τίτλο: «Δαπάνες για Κατεδαφίσεις, Καθαιρέσεις, Υποστυλώσεις Σεισμοπλήκτων Κτιρίων Λόγω του Σεισμού της 20ης Ιανουαρίου 2014 στις Περιφερειακές Ενότητες Κεφ/νίας και Ιθάκης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων», αναδόχου εταιρίας: “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΤΕ.”, βάσει του αιτήματος του αναδόχου, σύμφωνα με το άρθρο 161-παρ.2γ Ν.4412/2016 , όπως ίσχυε την 23-2-2018.

Κατά της παρούσης Απόφασης χωρεί ένσταση η οποία ασκείται με κατάθεση στη Διευθύνουσα Υπηρεσία μέσα σε ανατρεπτική προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών από την κοινοποίηση της πράξης. Η ένσταση απευθύνεται στην Προϊσταμένη Αρχή, κατά τα λοιπά σύμφωνα με τις δια-τάξεις των άρθρων 174, 175, 176 του Ν.4412/2016 (ΦΕΚ 147Α’/08-8-2016), όπως ισχύει.

Κατά τα λοιπά και όσον αφορά την ματαίωση διάλυσης της σύμβασης ισχύουν τα διαλαμβανόμενα του άρθρου 162 Ν.4412/2016 (ΦΕΚ 147Α’/08-8-2016), όπως ίσχυε την 23-2-2018.

Συνημμένα(για την Αναθέτουσα και Προϊσταμένη Αρχή):

[Τα (1) έως (3) απεστάλησαν με την σχετική (16) Απόφαση].

Η υπ’ αριθμ. πρωτ. μας: 22903/15-12-2022 Ειδική Δήλωση Διακοπής Εργασιών αναδόχου “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΤΕ.”
Το υπ’ αριθμ. πρωτ.16718/21-9-2022 έγγραφο της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών/Τμήμα Λογιστηρίου-Προϋπολογισμού & Προμηθειών με αποστολή φακέλου δικαιολογητικών στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ιονίων Νήσων με φάκελο για την εξόφληση του 1ου Λογαριασμού του εν’ θέματι έργου.
Το υπ’ αριθμ. πρωτ.20110/07-11-2022 έγγραφο της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών/Τμήμα Λογιστηρίου-Προϋπολογισμού & Προμηθειών με αποστολή φακέλου δικαιολογητικών στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ιονίων Νήσων με φάκελο για την εξόφληση του 2ου Λογαριασμού του εν’ θέματι έργου.
Η υπ’ αριθμ. πρωτ. μας: 3069/17-2-2023 αίτηση διάλυσης σύμβασης, αναδόχου “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΤΕ.”
Η ΑΝΑΠΛ. ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ Δ.Τ.Υ.

ΕΥΡΥΚΛΕΙΑ ΧΑΙΤΙΔΟΥ-ΠΑΠΑΔΗΜΑ

Αρχιτέκτων Μηχανικός

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer