Λαχταριστά και πανεύκολα – Τα μπισκότα που δεν πρέπει να λείπουν από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι
e Gastronomie
11/12/2024 | 10:54

Αυτά τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα δεν μπορούν να λείπουν από το γιορτινό τραπέζι!

900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

2 κ.σ. κανέλα

1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.σ. γαρύφαλλο

1 κ.γ. σόδα

2 κ.σ. τζίντζερ σε σκόνη

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πιπέρι

225 γρ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)

200 γρ. καστανή ζάχαρη

2 μεσαία αυγά

300 γρ. μέλι

Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το τζίντζερ, τη σόδα, το γαρύφαλλο το αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και το αφήνουμε στην άκρη.

Έπειτα, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και μετά προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά. Στο τέλος, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά μας.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μείγμα μας τα στέρεα υλικά (το μείγμα με το αλεύρι) και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 2′ περίπου. Πλάθουμε λίγο τη ζύμη με τα χέρια μας, κόβουμε σε 4 ίσα κομμάτια, τα τυλίγουμε ξεχωριστά σε λαδόκολλα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° στον αέρα.

Αφαιρούμε ένα ένα τα κομμάτια απ’ το ψυγείο, τα τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια κι αφού πασπαλίσουμε τη ζύμη με λίγο αλεύρι, ανοίγουμε με τη βοήθεια του πλάστη μέχρι το πάχος της ζύμης μας να είναι 1 με 2 χιλιοστά.

Κόβουμε τα μπισκότα με χριστουγεννιάτικα κουπ πατ, τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 10′ – 12′. Τα αφήνουμε περίπου 30′ να κρυώσουν. Στην αρχή είναι μαλακά, έπειτα σκληραίνουν.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ