Κύθηρα: Ιστιοφόρο αποβίβασε 72 μετανάστες – Άφαντοι οι διακινητές
Κοινωνία
29/08/2021 | 15:54

Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν από το Λιμενικό στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Λέρου

Συνολικά 72 αλλοδαπούς, στην πλειοψηφία τους Κούρδους σύμφωνα με τοπικά μέσα, εντόπισε το Λιμενικό στα Κύθηρα.

Των ερευνών προηγήθηκε ο εντοπισμός ακυβέρνητου ιστιοφόρου ανοιχτά των Κυθήρων, με το οποίο έφτασαν στο νησί.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των διακινητών δεν απέδωσαν.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Χθες το μεσημέρι, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε με τη συνδρομή αλιευτικού σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά νοτιοανατολικά ν. Κυθήρων, Ιστιοφόρο να πλέει ακυβέρνητο, κενό επιβατών. Μέσα στο σκάφος βρέθηκαν πειστήρια περί εμπλοκής του σε περιστατικό παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από τρία περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, ενώ αντίστοιχες έρευνες πραγματοποιήθηκαν στην ξηρά από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σταδιακά και μέχρι τις βραδινές ώρες χθες, εντοπίστηκαν 72 αλλοδαποί στο νησί οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Λέρου.

Παράλληλα, διεξήχθησαν εκτεταμένες ολονύχτιες έρευνες για τυχόν εντοπισμό μελών οργανωμένων κυκλωμάτων διακίνησης αλλοδαπών, με αρνητικά αποτελέσματα. Όπως επισημαίνει το Λιμενικό, «μέχρι τις βραδινές ώρες διαφυλάχτηκε το απόρρητο της επιχείρησης προκειμένου να εντοπιστούν τόσο οι διακινητές που διέφυγαν, όσο και λοιπά άτομα που ενεπλάκησαν στην παράνομη μεταφορά.»

Από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διαψεύδονται κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα περί δήθεν απόπειρας λογοκρισίας των τοπικών μέσων ενημέρωσης από στελέχη της τοπικής Λιμενικής Αρχής.

Πηγή: protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer