Συναγερμός στις αρχές
Κυλλήνη: Εντοπίστηκε σκάφος με 66 μετανάστες και τρεις διακινητές
09/04/2018 | 15:10

Σκάφος με 66 μετανάστες εντόπισαν οι Λιμενικές Αρχές στο Ιόνιο κοντά στην Κυλλήνη τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr εντοπίστηκαν σε ιστιοφόρο στην περιοχή της Λυγιάς.

Το σκάφος εντοπίστηκε περίπου στις 2 π.μ. και μετά από δύο ώρες είχε μεταφερθεί στο λιμάνι της Κυλλήνης.

Οι 66 μετανάστες έχουν μεταφερθεί στο κτίριο του Λιμεναρχείου. Πρόκειται για Ιρακινούς και Αφγανούς. Εξ’ αυτών οι 28 είναι άντρες, οι 14 γυναίκες – δύο εξ αυτών κατά δήλωσή τους έγκυες, 16 αγόρια και 8 κορίτσια.

Μαζί τους έχουν συλληφθεί και τρεις Ουκρανοί διακινητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr οι μετανάστες μεταφέρθηκαν με λεωφορείο από την Αθήνα, στην Λυγιά και αργά τη νύχτα επιβιβάστηκαν στο ιστιοφόρο που τους περίμενε εκεί με τους τρεις Ουκρανούς διακινητές ως πλήρωμα.

Τα 69 άτομα στοιβάχτηκαν στην καμπίνα και στο κατάστρωμα του σκάφους και μόλις απέπλευσαν έγιναν αντιληπτοί από κατοίκους που ενημέρωσαν τις Λιμενικές Αρχές. Το Ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμεναρχείου Κατακόλου Ν/Γ 516 απέπλευσε άμεσα απο το Κατάκολο για τη Λυγιά, όπου στα ανοιχτά εντόπισε το σκάφος και το οδήγησε στο κοντινό λιμάνι της Κυλλήνης, τα ξημερώματα. Εκεί κρατούνται προσωρινά για έλεγχο οι παράτυποι μετανάστες.

Ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης, με τον δήμαρχο και πρόεδρο Ναμπιλ Μοράντ, κινητοποιήθηκαν άμεσα. Δόθηκε η απαραίτητη φροντίδα στους παράτυπους μετανάστες και κυρίως στα παιδιά και τις γυναίκες, όπου κατά δήλωσή τους δύο εξ αυτών είναι έγκυες. Έχει κινητοποιηθεί και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και το παράρτημα Αμαλιάδας για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας.

Το έργο των Λιμενικών Αρχών συντονίζει ο Λιμενάρχης Κατακόλου Δημήτρης Παπαηλίου.

Στο κτίριο του Λιμενικού Ταμείου, διαμορφώθηκε χώρος για την προσωρινή παραμονή τους.

Στην Κυλλήνη μετέβει και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, προκειμένου να συντονίσει απο την πλευρά τις Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες. Η σίτισή τους αναμένεται να καλυφθεί από την 117 ΠΜ Ανδραβίδας.

Απο την πλευρά της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας έχει υπάρξει μέριμνα για τα διοικητικά μέτρα που προβλέπονται να ληφθούν σε τέτοια περίπτωση.

Πηγή: aftodioikisi.gr