Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας Κεφαλονιάς
Κύκλωμα ναρκωτικών στην Κεφαλονιά: Αρχηγός από το Ληξούρι, υπαρχηγός από το Φισκάρδο
Κοινωνία
01/01/2021 | 14:38

Σαν βόμβα έπεσε στην τοπική κοινωνία η είδηση της εξάρθρωσης μεγάλου κυκλώματος ναρκωτικών που είχε τα πλοκάμια του σε όλο το νησί και δρούσε κυρίως στις περιοχές του Αργοστολίου και του Ληξουρίου. Το συνολικό όφελος από τη συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών εκτιμάται ότι ανέρχεται στις 70.000 ευρώ.

 

Ως μέλη του κυκλώματος συνελήφθησαν έξι άτομα (πέντε άνδρες και μία γυναίκα), ενώ δύο από αυτούς  χαρακτηρίζονται από την αστυνομία ως ηγετικά στελέχη της οργάνωσης. Ο ένας από το Ληξούρι (γνωστός στις αρχές) και άλλος ένας από το Φισκάρδο. Σύμφωνα με πληροφορίες περισσότερα από 1,2 κιλά ακατέργαστης κάνναβης και ποσότητες κοκαΐνης σκόπευε να διοχετεύσει το κύκλωμα σε στέκια τοξικοεξαρτημένων στην Κεφαλονιά.

Η Ασφάλεια Αργοστολίου φαίνεται πως είχε πληροφορίες για την δράση τους εδώ και πάρα πολύ καιρό. Παρακολουθούσε, εδώ και 4 μήνες, τη δομή και τη σύνθεση της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και το ρόλο των μελών και την ιεραρχική τους σχέση. Η αστυνομία της Κεφαλονιάς σε μια συντονισμένη και συνάμα πρωτόγνωρη για τα τοπικά δεδομένα επιχείρηση, παραμονή Πρωτοχρονιάς προχώρησε στη σύλληψη τουλάχιστον έξι ατόμων και στην προσαγωγή συνολικά 30 ατόμων από το Φισκάρδο μέχρι τον Πόρο.

Στις έρευνες της αστυνομίας σε έξι σπίτια και σε μία καφετέρια στο Ληξούρι βρήκαν και κατέσχεσαν, συνολικά 53 γραμμάρια κοκαΐνης, 1.200 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 49.780 ευρώ, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 2 ναρκωτικά δισκία, 6 κινητά τηλέφωνα και 1 μεταλλικό σπαστήρα.

 

Αίρεται  το τηλεφωνικό απόρρητο

 

Με εντολή Εισαγγελέα αίρεται το τηλεφωνικό απόρρητο για τους τελευταίους 18 μήνες ενώ παράλληλα γίνεται άρση του τραπεζικού απορρήτου ώστε να βρουν  τη διαδρομή του χρήματος.

Όπως ανέφερε στο ekefalonia ανώτερος αξιωματικός πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του Σώματος στην Κεφαλονιά που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.  Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μέλος της εγκληματικής ομάδας, είχε αναπτύξει δράση στην περιοχή της Αττικής, αναζητώντας ποσότητες κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης, σε συμφέρουσες τιμές, τις οποίες στη συνέχεια απέστελλε με χρήση ψευδών στοιχείων στον αρχηγό της ομάδας μέσω του ΚΤΕΛ και μεταφορικών εταιριών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για τους συλληφθέντες σχηματίστηκε δικογραφία και τη Δευτέρα θα απολογηθούν στο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλονιάς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ