Θα σας μείνει αξέχαστη
Ξι: Στις top 30 ιδιαίτερες παραλίες της Ελλάδας
Τουρισμός
07/07/2018 | 09:51

Μια από τις πιο ξεχωριστές παραλίες της χώρας μας βρίσκεται στην Κεφαλονιά και όχι, δεν είναι ο πολυθρύλητος Μύρτος.

Για το μυστηριώδες Ξι ο λόγος, με την πορτοκαλί άμμο και το αινιγματικό όνομα. Ξι λοιπόν γιατί ο όρμος που φιλοξενεί την παραλία μοιάζει με το γράμμα του ελληνικού αλφάβητου όταν τον δεις από ψηλά.

Όχι μακριά από το Ληξούρι θα βρει ο ταξιδιώτης την παραλία με το πιο ιδιαίτερο ίσως χρώμα αμμουδιάς, καθώς διατρέχει όλο το φάσμα από το πορτοκαλί ως και το βαθύ κεραμιδί, ανάλογα με την ώρα της ημέρας και τις διαθέσεις του ήλιου. Ακόμα και κατακόκκινη θα ορκιστείς πως την είδες εκεί κοντά στο ηλιοβασίλεμα.

Το απροσδόκητο τοπίο είναι μια ευγενική χορηγία του αργίλου που ενυπάρχει σε αφθονία εδώ, χαρίζοντας έναν σχεδόν απόκοσμο χρωματισμό που σε μαγεύει από το πρώτο συναπάντημα.

Απάνεμο και ρηχό, το Ξι προσφέρει κολύμπι με τις ώρες και οργάνωση, αλλά και θαλάσσια σπορ. Την παράσταση κλέβει φυσικά η κόκκινη πανδαισία της άμμου, καθώς αυτή η πλαζ παραμένει εξόχως ιδιάζουσα τόσο για την Κεφαλονιά όσο και την υπόλοιπη Ελλάδα. Ακόμα και μεγάλα ταξιδιωτικά περιοδικά του εξωτερικού έσπευσαν να την περιλάβουν στις πιο παράξενες του κόσμου, καθώς οι χρωματικές αντιθέσεις της δεν είναι ακριβώς συχνές…

Γιατί να πας: για το δωρεάν σπα που προσφέρει η αργιλώδης αμμουδιά! Σύσφιξη του δέρματος και περιποίηση με τη σφραγίδα της φύσης δηλαδή, μιας φύσης που έκανε θαύματα εδώ σε όρους φυσικού κάλλους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia