Από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου
Ξέσπασμα Κουρή για δρόμους Παλικής: Η Κυβέρνηση είναι άφαντη και η Βουλευτής ανύπαρκτη!
Πολιτική
01/03/2018 | 13:44

Το δικαιολογημένο ξέσπασμα του πρώην Αντιπεριφερειάρχη που κλήθηκε για αρκετούς μήνες να διαχειριστεί την δύσκολη κατάσταση με τους σεισμούς του 2014, κ. Σωτήρη Κουρή, προκάλεσε η πρόταση του κ. Ηλία Παρίση (ΦΙΚΟ) στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο να μην πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας οι κάτοικοι της Παλικής για το 2019 ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με το οδικό δίκτυο της Παλικής τέσσερα χρόνια μετά τους σεισμούς.

Ο κ. Κουρής βρέθηκε στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου και ζήτησε το λόγο τονίζοντας πως δεν ευθύνεται η παρούσα δημοτική αρχή για όσα συμβαίνουν με το οδικό δίκτυο, αλλά η “άφαντη” Κυβέρνηση και η “ανύπαρκτη” Βουλευτής, όπως είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι η σημερινή Κυβέρνηση έπρεπε να εκτελέσει όσα είχε προγραμματίσει η προηγούμενη και δεν δικαιολογείται να μην υπάρχουν χρήματα στους λογαριασμούς, για να προχωρήσουν τα έργα της Παλικής. Επίσης, σχολίασε ότι τον Απρίλη του 2014 υπήρχε πλήρης μελέτη για 50 σημεία στο δίκτυο της Παλικής και δεν έχει γίνει τίποτα, αλλά κι αν ήταν λανθασμένες αυτές οι μελέτες υπάρχουν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας για να τις διορθώσουν. “Δεν μπορούμε να βάζουμε όλες τις Κυβερνήσεις στην ίδια ευθεία”, είπε ο κ. Κουρής και συμπλήρωσε “τότε έγινε ειδικό νομοθετικό πλαίσιο από την τότε Κυβέρνηση για τη διαχείριση των σεισμών, πρώτη φορά δόθηκαν ενοίκια, η πρώτη βοήθεια τις πρώτες δύο μέρες μέσω του Δήμου… τώρα έχουν περάσει τέσσερα χρόνια και δεν έχει γίνει τίποτα από την παρούσα Κυβέρνηση”

Το λόγο για το θέμα αυτό πήρε και ο αναπληρωτής Δημάρχου, κ. Λυκούδης, ο οποίος είπε ότι αυτοί που σήμερα κυβερνούν, προεκλογικά γύρναγαν στο λαό της Παλικής και έλεγαν ότι “σας δουλεύει ο Χρυσοχοΐδης που σας λέει ότι τα έργα αποκατάστασης είναι 60 και 70 εκατομμύρια και εμείς όταν γίνουμε κυβέρνηση θα φέρουμε 150 εκατομμύρια”. Συμπλήρωσε ότι η διαχείριση των σεισμών έγινε υποδειγματικά από την προηγούμενη Κυβέρνηση και πως όταν η Κεφαλλονιά είχε κρουαζιερόπλοια για να κοιμούνται οι άστεγοί της, για άλλα νησιά μαζεύαμε κουβέρτες για να κοιμηθεί ο κόσμος στους δρόμους. “Έρχεται η ώρα του απολογισμού και αυτός δείχνει ότι επί εποχής Χρυσοχοΐδη ήρθαν χρήματα στην Παλική και αυτά δεν έμειναν γιατί η επόμενη Κυβερνηση τα πήρε για να πληρώσει τους τοκογλύφους”, είπε ο κ. Λυκούδης σε έντονο ύφος και έκλεισε λέγοντας ότι η Δημοτική Αρχή στηρίζει την πρόταση του ΦΙΚΟ για τα τέλη, άλλα ζητά να ανασταλεί η καταβολή τους μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα της οδοποιίας.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ