Επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών
Ξεσηκώθηκε η Θηνιά για το σπάσιμο του Δήμου-Δεν θέλουμε να ενωθούμε με την Παλική!
15/10/2018 | 14:12

Μεγάλη αναστάτωση φαίνεται ότι επικρατεί στα χωριά της Θηνιάς με αφορμή την πιθανότητα να σπάσει ο Δήμος Κεφαλλονιάς, αφού όπως αποδεικνύεται και από επίσημο έγγραφο που έφτασε στα χέρια μας, όλοι οι Πρόεδροι των Τ.Κ της εν λόγω περιοχής, σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να ενωθούν διοικητικά με την Παλική.

Οι Πρόεδροι των κοινοτήτων  Αγκώνα,  Ζόλων, Νυφίου και Θηνιάς (περιλαμβάνει όλα τα υπόλοιπα χωριά της ευρύτερης περιοχής) , έστειλαν έγγραφο την περασμένη εβδομάδα στον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Χαρίτση, αλλά και τους τοπικούς άρχοντες – Βουλευτή, Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη, Δήμαρχο –  εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή τους σε μια ενδεχόμενη αλλαγή στο χωροταξικό του Δήμου Κεφαλλονιάς, “δηλώνουμε ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε περίπτωση διοικητικής ένωσής μας με την Παλική. Αντιθέτως, επιθυμούμε να διατηρηθεί η σημερινή διοικητική κατάσταση, δηλαδή να ανήκουμε στην δημοτική ενότητα Αργοστολίου. Εξάλλου, η περιοχή μας ανέκαθεν ανήκε στο δημοτικό διαμέρισμα του Αργοστολίου. Η υποβάθμιση ολόκληρης της περιοχής μας και η δυσλειτουργία στην καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής της Θηνιάς είναι δεδομένη. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα το γεγονός ότι ούτε συγκοινωνία δεν μας ενώνει με το Ληξούρι, ενώ και χιλιομετρικά τα περισσότερα χωριά είναι πιο κοντά στο Αργοστόλι”.

Μάλιστα, όπως φαίνεται και στο έγγραφο οι “κοινοτάρχες” τα βάζουν και με τη Βουλευτή του νησιού, κα Θεοπεφτάτου, θεωρώντας ότι ξεκίνησε την όλη διαδικασία για μικροπολιτικούς λόγους και ερήμην του λαού και των θεσμικών οργάνων της Θηνιάς.

 

Προς: Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργό κ. Αλέξη Χαρίτση

Βουλευτή Κεφαλληνίας, κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο

Δήμαρχο Κεφαλλονιάς, κ. Αλέξανδρο Παρίση

Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλλονιάς, κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα

Θέμα: Αρνούμαστε κάθε συζήτηση για διοικητική μεταφορά της περιοχής μας στην Παλική

Δεδομένου ότι η Βουλευτής της Κεφαλονιάς, κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, έχει ξεκινήσει ερήμην του λαού και των θεσμικών οργάνων της περιοχής μας την διαδικασία για αλλαγές στο χωροταξικό του Δήμου Κεφαλλονιάς, κοινώς «σπάσιμο» του Δήμου Κεφαλλονιάς, δηλώνουμε ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε περίπτωση διοικητικής ένωσής μας με την Παλική. Αντιθέτως, επιθυμούμε να διατηρηθεί η σημερινή διοικητική κατάσταση, δηλαδή να ανήκουμε στην δημοτική ενότητα Αργοστολίου. Εξάλλου, η περιοχή μας ανέκαθεν ανήκε στο δημοτικό διαμέρισμα του Αργοστολίου.

Η υποβάθμιση ολόκληρης της περιοχής μας και η δυσλειτουργία στην καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής της Θηνιάς είναι δεδομένη. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα το γεγονός ότι ούτε συγκοινωνία δεν μας ενώνει με το Ληξούρι, ενώ και χιλιομετρικά τα περισσότερα χωριά είναι πιο κοντά στο Αργοστόλι.

Περιμένουμε να πράξετε με βάση τη λογική και με κριτήριο την εξυπηρέτηση και το συμφέρον των κατοίκων των χωριών μας και όχι με γνώμονα την εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων.

 

Με εκτίμηση,

Πρόεδρος Τ.Κ. Αγκώνα Τουμασάτος Σπύρος

Πρόεδρος Τ.Κ. Ζόλων Απέργης Γεώργιος

Πρόεδρος Τ.Κ. Θηναίας Κωνσταντάτος Παναγής

Πρόεδρος Τ.Κ. Νυφίου  Βανδώρος Σπύρος