Το Αργοστόλι αλλάζει
Ξεκινούν τα έργα στο Αργοστόλι -Αρχίζει η τοποθέτηση των λαμαρίνων -Το χρονοδιάγραμμα
Κοινωνία
11/11/2018 | 15:20

Newsroom ekefalonia

Έρχονται οι …λαμαρίνες ξανά στη καθημερινότητα μας. Αυτός είναι ο τίτλος που θα μπορούσε να κυριαρχήσει στα ρεπορτάζ της επόμενης βδομάδας μιας και ξεκινούν στη πράξη οι εργασίες ανάπλασης της Ριζοσπαστών, στην 21ης Μαΐου καθώς και στη Λαυράγκα. Αν συμπεριλάβει κανείς και την αναμόρφωση της παραλιακής που έχει ήδη ξεκινήσει τόσο στην Κυανή Ακτή, από το Λιμενικό Ταμείο του δήμου, όσο και στο λιμεναρχείο και κατά μήκους του παλιού γουλόστροτου, από το ΥΠΟΜΕΔΙ, θα μπορούσε κάποιος να σχολιάσει γλαφυρά ότι το Αργοστόλι θα είναι ένα απέραντο εργοστάσιο για τους επόμενους μήνες. 

Όπως αναφέρει έγκυρη πηγή στο ekefalonia.gr, την ερχόμενη Πέμπτη θα ξεκινήσουν να τοποθετούνται σταδιακά οι προστατευτικές λαμαρίνες γύρω από το δρόμο της Ριζοσπαστών ενώ θα ακολουθήσει η τοποθέτηση στην οδό 2ηΜαΐου σύμφωνα με τις οδηγίες των εργολάβων των έργων και των επιβλεπόντων μηχανικών του Δήμου. Σταδιακά θα αρχίσουν να τοποθετούνται προστατευτικές λαμαρίνες και στο παραλιακό μέτωπο, κατά μήκος του παλιού γουλόστροτου.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι τη περασμένη Παρασκευή στο Δημαρχιακό Μέγαρο, παρουσία του δήμαρχου Κεφαλλονιάς, κ. Αλέξανδρου Παρίση, του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ, κ. Νίκου Ανουσάκηκαι του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, κ. Διονυσίου Λυκούδη έπεσαν οι υπογραφές με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ  ΑΤΕ», κ. Κυριάκο Χαϊδεμένο.

Και τα τέσσερα έργα που θα αρχίσουν να υλοποιούνται το προσεχές διάστημα είναι από την ίδια κατασκευαστική εταιρία. Μάλιστα πηγές της αναδόχου εταιρίας αναφέρουν ότι σε 4 μήνες από σήμερα θα αρχίζουν να παίρνουν «σάρκα και οστά» τα έργα ανάπλασης στο Αργοστόλι.

Από κοντά είναι πάντα ο αντιδήμαρχος Αργοστολίου και υπεύθυνος Τεχνικών Έργων του δήμου Διονύσης Λυκούδης, ο οποίος κυριολεκτικά δεν λείπει λεπτό από το σημείο… μαζί και πολλοί ακόμη δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και απλός κόσμος που αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι η καθημερινότητά του θα αλλάξει για τους επόμενους μήνες.  Μάλιστα πολλοί δημότες αναφέρουν στον κ. Λυκούδη αν θα πρέπει με την ευκαιρία της ανάπλασης του δρόμου στην οδό Ριζοσπαστών θα πρέπει να αντικατασταθούν άμεσα οι «νεκροί» φοίνικες που, αισθητικά τουλάχιστον, αλλοιώνουν τη φυσική ομορφιά του δρόμου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ