Τι ειπώθηκε στη συνέντευξη τύπου
Ξεκινά το 2ο Θερινό Σχολείο Φυσικής –Αστροφυσικής
Κοινωνία
23/06/2017 | 16:13

Της Γιάννας Κουλουμπή

Ξεκινά την Κυριακή το απόγευμα μία από τις πιο αξιόλογες δράσεις που στηρίζει ο Δήμος Κεφαλλονιάς και διοργανώνει μαζί με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και το Τοπικό Παράρτημα της Ένωσης στην Κεφαλλονιά, το «Θερινό Σχολείο Φυσικής – Αστροφυσικής».  Για το σκοπό αυτό σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε η σχετική συνέντευξη τύπου και δόθηκαν στη δημοσιότητα όλες οι λεπτομέρειες.

Ενημερωτική εισήγηση έκανε αρχικά ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Ευάγγελος Κεκάτος, δίνοντας το λόγο στη συνέχεια στον Πρόεδρο του παραρτήματος της Ένωσης Φυσικών στην Κεφαλλονιά, κ. Αντώνη Κατάνια. Ο τελευταίος ευχαρίστησε τον Δήμο Κεφαλλονιάς και ειδικά την Γενική Γραμματέα του Δήμου, κα Κυριακή Νικολαΐδου,  για την στήριξη σε αυτόν τον σπουδαίο θεσμό και εξήγησε ότι φέτος 60 περίπου μαθητές ( και από το νησί μας και από άλλα μέρη) θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν όλα τα καινούρια δεδομένα της Φυσικής μέσα από τη διδασκαλία και τα πειράματα που θα παρουσιαστούν τόσο από Κεφαλλονίτες φυσικούς όσο και από καταξιωμένους καθηγητές από άλλα μέρη της Ελλάδας.

Αξίζει να πούμε ότι φέτος ήταν καλεσμένος, εκτός των άλλων,  στο θερινό σχολείο και ο γνωστός  Έλληνας φυσικός, πανεπιστημιακός καθηγητής, πρώην πρύτανης, συγγραφέας και ευρωβουλευτής, κ. Γεώργιος Γραμματικάκης, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του στο Ευροκοινοβούλιο, δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί τελικά.

 

Το 2ο Θερινό Σχολείο θα λειτουργήσει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Θέατρο «Κέφαλος» από την Κυριακή 25 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 30 Ιουνίου, ενώ έχουν προγραμματιστεί και εξωτερικές επιμορφωτικές δραστηριότητες.

Το καλωσόρισμα του σχολείου θα γίνει την Κυριακή 25 Ιουνίου στις 18.00 και η λήξη του θα γίνει την Παρασκευή στις 12.00 το μεσημέρι με την απονομή των Βεβαιώσεων παρακολούθησης. Οι γονείς και κηδεμόνες μπορούν να παρευρίσκονται στο Καλωσόρισμα και στην Τελετή Απονομής.

Η πρόσβαση των εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης θα είναι ελεύθερη σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος του Θερινού σχολείου, καθώς και όσων επιθυμούν να παρακολουθήσουν ως παρατηρητές τις διαλέξεις, εφόσον προσέρχονται πριν από την έναρξη του ημερήσιου προγράμματος.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer