Διαφωνεί με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου
Ξεκάθαρη θέση Παρίση για τον ΧΥΤΥ: Ανέξοδη “κοκορομαχία” το ποιος θα δημοπρατήσει το έργο –Σημασία έχει η ολοκλήρωσή του
19/11/2020 | 17:24

Η παράταξη μου, ως δημοτική αρχή, οραματίσθηκε, σχεδίασε, μελέτησε και ενέταξε το μεγάλο έργο της αναβάθμισης του ΧΥΤΥ Κεφαλονιάς που με την ολοκλήρωση του θα κατέτασσε το νησί μας σε υψηλότατο επίπεδο στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων ,επίπεδο που θα ζήλευαν ακόμα και οι πιο προηγμένες πόλεις και περιοχές της Ευρώπης.

Δυστυχώς, οι εκλογές του 2019 δεν μας έδωσαν την δυνατότητα να το δημοπρατήσουμε εμείς ως δημοτική αρχή. Φυσικά, αρχική μας θέση ήταν το έργο να υλοποιηθεί από το δήμο Κεφαλονιάς και για αυτό άλλωστε σ’ αυτή την κατεύθυνση ξετυλίξαμε όλες τις διαδικασίες για την υλοποίηση του. Σήμερα και μετά την δημιουργία του νέου φορέα διαχείρισης αποβλήτων Ιονίων Νήσων που θέσπισε η πολιτεία και που έφθασε η στιγμή της δημοπράτησης του έργου, για μένα αποτελεί ανέξοδη “κοκορομαχία” ο φορέας της δημοπράτησης καθώς το μεγάλο ζητούμενο δεν είναι αυτό αλλά η ολοκλήρωση του οράματος μας με την κατασκευή του έργου επωφελείς της κοινωνίας μας και του τόπου.

 

Αλέξανδρος Παρίσης

Επικεφαλής «Ισχυρής Κεφαλονιάς»