Ξάφνιασε ο Γιάννης Λυκούδης από τον Πόρο: «Εμείς δεν θα κρυφτούμε στα γραφεία μας και δε θα αποποιηθούμε ευθύνες, όπως οι σημερινοί»
Αυτοδιοίκηση
01/10/2023 | 18:09

Ο πρώτος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ο κυματοθραύστης των παραπόνων των πολιτών, είτε τον αφορούν, είτε όχι, γιατί είναι πιο κοντά στον πολίτη και έτσι πρέπει να είναι, ανέφερε ο Γιάννης Λυκούδης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κατά τη συζήτηση που ακολούθησε την ομιλία του Αλέξανδρου Παρίση στο δημοτικό κτίριο του Πόρου.

Μια παρέμβαση που προκάλεσε αίσθηση, στους παρευρισκόμενους και συζητήθηκε, όταν μάλιστα διευκρίνισε ακόμα περισσότερο τις απόψεις του:

«Ο Δήμος ποτέ δεν μπορεί να πει πως αυτό δεν είναι δικό μου θέμα και να στείλει τους δημότες που διαμαρτύρονται και ζητούν τη λύση ενός προβλήματος στην Περιφέρεια ή στα υπουργεία. Ο δήμος, εμείς δηλαδή, οφείλουμε να πιέσουμε την αρμόδια υπηρεσία για να λυθεί το όποιο πρόβλημα».

Έφερε ως παράδειγμα το δρόμο προς το μοναστήρι της Άτρου που η τσιμεντόστρωση του έχει καταντήσει γεφύρι της Άρτας και τις απαράδεκτες καθυστερήσεις στην κατασκευή του στεγάστρου του θολωτού τάφου στα Τζαννάτα.

«Μπροστά σε αυτά τα προβλήματα δεν μπορούμε να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια στα γραφεία μας, επειδή τάχα δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα μας. Εμείς, ως τοπική αυτοδιοίκηση, είμαστε δίπλα στον πολίτη, κοντά στα όποια προβλήματα του. Και ο Αλέξανδρος Παρίσης έχει δείξει και έχει αποδείξει πως μπορεί να διεκδικεί και όχι να παρακαλεί».

Δεσμεύτηκε μάλιστα πως μόλις εκλεγεί, η νέα δημοτική αρχή υπό τον Αλέξανδρο Παρίση, θα επισκεφτεί το γραφείο της υπουργού Πολιτισμού και θα ζητήσει την άμεση πρόοδο των εργασιών για τον Θολωτό Τάφο, θα πάει στην περιφέρεια για να πιέσει να «τρέξει» το δρόμο προς την Άτρο και να λύσει το ζήτημα του δασολόγου, που υποτίθεται ότι εξαιτίας του καθυστερεί η κατασκευή του δρόμου στο ιστορικό Μοναστήρι. Θα βρεθεί στο γραφείο του Χρυσοχοϊδη για να κατοχυρώσει τη συνεχή λειτουργία του αγροτικού ιατρείου Πόρου.

Εμείς, συνέχισε ο Γιάννης Λυκούδης δεν θα κρυφτούμε στα γραφεία μας και δε θα αποποιηθούμε ευθύνες, όπως οι σημερινοί που τους παίρνουν από το χέρι για να τους πάνε στους υπουργούς. Εμείς μπορούμε να πάμε μόνοι μας.

Για την καλύτερη λειτουργία του Δήμου ανέφερε πως χρειάζονται συνεχείς επαφές μεταξύ των δημοτών και της δημοτικής αρχής και, όπως τόνισε, ο Αλέξανδρος Παρίσης έχει δεσμευτεί πως αυτές οι επαφές θα γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με συνεχείς επισκέψεις του δημάρχου και των επιτελών του σε όλα τα χωριά του Δήμου, με σκοπό να γίνονται ουσιαστικές και εποικοδομητικές συζητήσεις με τους δημότες, σαν κι αυτή που έγινε στον Πόρο και να δίνονται άμεσες λύσεις στα προβλήματα του τόπου.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer