Κρούσμα Ινδικής μετάλλαξης στην Κεφαλονιά; -Ανησυχία τις τελευταίες ώρες
Κοινωνία
26/06/2021 | 10:00

Έντονη ανησυχία προκαλεί η είδηση που δημοσίευσε πριν λίγο η ιστοσελίδα protothema.gr που αναφέρει την Κεφαλονιά στις περιοχές που έχει εντοπιστεί η μετάλλαξη Δέλτα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η διασπορά του κορωνοϊού στις νησιωτικές περιοχές της χώρας, όπως αποτυπώνεται από τη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Μπορεί ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων να βρίσκεται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα πλέον (395 το τελευταίο 24ωρο), πηγή αγωνίας για τους ειδικούς, όμως, αποτελεί η συνεχής παρουσία νέων μολύνσεων σε περιοχές με αυξημένη τουριστική επισκεψιμότητα και παράλληλα χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Ανάμεσα στις περιοχές που έχει εντοπιστεί η Ινδική μετάλλαξη είναι και το νησί μας. Το ekefalonia επικοινώνησε με τους υπέυθυνους στο νομό μας χωρίς ωστόσο να έχει πάρει μία ξεκάθαρη απάντηση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν σε πύλη εισόδου δύο τουρίστες με προορισμό την Κεφαλονιά που ανιχνεύτηκαν με τον covid-19 ωστόσο δεν καταγράφονται ως κρούσματα στο νησί μας αλλά ως κρούσματα σε πύλες εισόδου στη χώρα.

 

Για οτιδήποτε νεότερο θα επανέλθουμε με έκτακτη είδηση.

 

 

News Room ekefalonia.gr

 

 

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ