Αφράτα και λαχταριστά, ιδανικό με τον καφέ σας
Κρουασανάκια γεμιστά
Μαγειρική
06/02/2019 | 16:17

Υλικά για 6 άτομα

Για τη ζύμη

  • 4 κούπες ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα ‏χλιαρό γάλα
  • 30 γρ. ‏μαγιά νωπή
  • 1 ‏αβγό ολόκληρο + 1 ασπράδι
  • 1/2 κούπα ‏καλαμποκέλαιο και βούτυρο
  • 1 κ.γ. ‏ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. ‏αλάτι

Για τη γέμιση

  • πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζετε το γάλα, τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατεύετε καλά για να διαλυθεί.
  • Προσθέτετε το ολόκληρο αβγό, το ασπράδι, το μείγμα καλαμποκέλαιου-βουτύρου, το αλάτι και λίγο λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχετε μια ζύμη εύπλαστη, που να μην κολλάει στα χέρια.
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε ένα στρογγυλό φύλλο, το κόβετε πρώτα στα 4 και μετά στα 8 (τρίγωνα σαν πίτσα).
  • Στο φαρδύ μέρος βάζετε λίγη πραλίνα και τυλίγετε από το φαρδύ προς το στενό, τραβώντας την μύτη, μέχρι να κλείσει το κρουασανάκι.
  • Τοποθετείτε τα κρουασανάκια σε λαμαρίνα που έχετε στρώσει λαδόκολλα και τα αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν καλά.
  • Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή: newsbeast.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ