Κρέτσος στο “Ionian”: Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των περιφερειακών ΜΜΕ
Πολιτική
19/01/2018 | 15:56

Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των Περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης, που θα βοηθήσουν στην ισόρροπη ανάπτυξή τους σε σχέση με τα εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα, ανακοίνωσε μέσω του ΙΟΝΙΑΝ ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.

Ο κ. Κρέτσος, τόνισε ότι μέχρι το τέλος του μήνα, θα “τρέξει” ένα πρόγραμμα επιδότησης οπτικοακουστικών παραγωγών και για τα Περιφερειακά ΜΜΕ, ώστε να δημιουργήσουν δικά τους προγράμματα μυθοπλασιών, ντοκυμαντέρ, κινουμένων σχεδίων, κλπ, με το ύψος του έργου για το 2018 να ανέρχεται στα 75 εκ. Ευρω, και σε περίπτωση απορρόφησής τους, το ποσό να ανέλθει στα 375 εκατομμύρια ευρώ!

Παράλληλα ο Γενικός Γραμματέας, μίλησε για κανόνες που μπαίνουν, όχι μόνο στο τηλεοπτικό πεδίο, αλλά και στην αγορά της διαφήμισης, καθώς έρχονται ρυθμίσεις για την πρόσβαση των Περιφερειακών ΜΜΕ στην διαφήμιση. Οι προτάσεις αυτές θα συγκεκριμενοποιηθούν μέσα στον επόμενο μήνα, και θα ορίζουν το πως θα γίνεται πλέον η διανομή της διαφήμισης, για όλα τα ΜΜΕ της χώρας, τόσο τα έντυπα και τα ηλεκτρονικά, όσο και για τα Περιφερειακά και τα εθνικά.

Τέλος αναφερόμενος στις εξελίξεις στο MEGA CHANNEL ο κ. Κρέτσος σημείωσε ότι οι ίδιοι οι μέτοχοι του καναλιού δεν κάνουν ενέργειες για να σώσουν τον τηλεοπτικό σταθμό, αφήνοντας όμως ένα ανοικτό παράθυρο για την “ορφανή” άδεια, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει μέριμνα για τους εργαζόμενους ακόμα και αν το κανάλι διακόψει οριστικά την λειτουργία του.

https://www.youtube.com/watch?v=qR7G24LiRPA&t=42s

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer